Nyheder universiteter

Viser 1-30 af 1000 resultater
Teknologisk forskning skaber vækst og kan bidrage til at løse samfundets udfordringer
Publiceringsdato 11. oktober 2019 De samfundsøkonomiske effekter af teknologisk forskning er positive og signifikante. Sådan lyder en af konklusionerne i en ny analyse, der giver viden om dansk forskning i nye teknologiske muligheder og løsninger.
Dansk tværfaglig forskning får 212 millioner kroner fra EU
Publiceringsdato 11. oktober 2019 Hele fem forskerteams fra Danmark modtager millionbevillinger på 212 millioner kroner, når Det Europæiske Forskningsråd belønner 37 internationale forskningsprojekter med de såkaldte ’Synergy Grants’. Forskere fra Danmark deltager i fem projekter, hvor to af dem tager livtag med klimaforandringerne.
Nyt koncept for institutionsakkreditering
Publiceringsdato 13. september 2019 De videregående uddannelsesinstitutioner skal opleve en lettelse af processen, når de fornyer deres institutionsakkreditering. Et revideret koncept skal gøre arbejdet enklere og mere smidigt for institutionerne. Justeringerne er sket i tæt dialog med uddannelsesinstitutionerne.
Ni yngre talentfulde forskere modtager prestigefyldte europæiske bevillinger
Publiceringsdato 04. september 2019 Ni lovende forskere ved danske universiteter modtager 100 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd til at forfølge deres banebrydende idéer.
Dansk rumerhverv får 23 millioner kroner i støtte
Publiceringsdato 22. august 2019 21 håbefulde ansøgere har i år benyttet muligheden for at søge om støtte til netop deres spændende idéer til teknologiudvikling på rumområdet. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har sammen med Den Europæiske Rumorganisation, ESA, støttet det danske rumerhverv med 23 millioner kr.
To nye medlemmer af Lektoratsudvalget
Publiceringsdato 21. august 2019 Fra Vancouver i vest til Shanghai i øst. Danske lektorer er i årtier blevet sendt ud i verden for at undervise udenlandske studerende i det danske sprog samt vores kultur- og samfundsforhold. Underviserne indstilles af Lektoratsudvalget, som netop har fået to nye medlemmer.
Ny undervisningspris hylder de fremragende undervisere
Publiceringsdato 14. august 2019 Gode undervisere skal anerkendes, fejres og belønnes. Derfor vil uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddele en ny national undervisningspris på hver 500.000 kroner til syv fremragende undervisere på de videregående uddannelser.
Ledig stilling som underviser i dansk i udlandet
Publiceringsdato 12. august 2019 Osaka Universitet i Japan søger underviser i dansk fra april 2020.
Målret innovationsindsatsen mod de innovationsmodne virksomheder
Publiceringsdato 11. juli 2019 Sådan lyder en af de anbefalinger, som Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd har givet til regeringen og Folketinget. Læs rådets årsrapport for 2018, der bl.a. sammenfatter resultaterne af rådets projekter om forskerkarrierer og målgrupper for den fremtidige innovationsfremmeindsats.
Nye midler til nordiske forskningsinfrastruktur-hubs
Publiceringsdato 01. juli 2019 NordForsk har afsat i alt 17 millioner norske kroner, der kan søges af nordiske universitetspartnerskaber med frist den 22. oktober 2019
To danske universiteter er udvalgt til initiativet Europæiske Universiteter
Publiceringsdato 01. juli 2019 Københavns Universitet og Aalborg Universitet bliver en del af et nyt samarbejde i 17 nye Europæiske Universiteter, som skal være drivkraft bag et styrket samarbejde om forskning og uddannelse i Europa.
Udvalg: Brug for større fokus på undervisning og forskningsformidling på universiteterne
Publiceringsdato 30. april 2019 Forskerne skal i højere grad anerkendes for mere end videnskabelige artikler og citationer. Det mener udvalget for bedre meritering, som nu kommer med 11 anbefalinger til en bedre meriteringsstruktur, så der blandt andet kommer mere fokus på undervisningen.
Opslag om UArctic-midler til internationalt samarbejde om arktisk forskning og uddannelse
Publiceringsdato 26. april 2019 UArctic har åbnet for ansøgninger fra danske, grønlandske og færøske UArctic-medlemmer til projektmidler for 2019. Ansøgningsfristen er fredag den 7. juni 2019 kl. 16:00.
Lov om mere fleksible uddannelser nu vedtaget
Publiceringsdato 25. april 2019 Regeringen og alle Folketingets partier har i dag vedtaget lovforslaget, der giver universitetsstuderende mere frihed og fleksibilitet. Dermed udvides retskravet, og bachelorer får bedre mulighed for at prøve kræfter med arbejdsmarkedet. Over 100 virksomheder ser positivt på at ansætte bachelorer.
Minister efterlyser flere startups fra universiteterne
Publiceringsdato 23. april 2019 For iværksættere og virksomheder er det ikke altid nemt at få adgang til nye opfindelser fra universiteterne. En ny rapport fra Uddannelses- og Forskningsministeriet giver nu en række bud på, hvordan det kan gøres lettere. Det er et stort skridt i den rigtige retning, siger Tommy Ahlers.
Flere nye uddannelser bredt fordelt i Danmark
Publiceringsdato 15. april 2019 Nye uddannelser inden for datavidenskab er netop godkendt. Et område, hvor der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft. Samtidig er der godkendt en række nye udbud af uddannelser uden for de store universitetsbyer.
Skoleelever i hele landet skal være lydforskere
Publiceringsdato 15. april 2019 Tusindvis af danske skoleelever deltager i årets skoleprogram ’Tæt på lyd’ under Forskningens Døgn. Børn i 4.-6. klasse skal afprøve en forskers metoder. Temaet er lyd, og de skal undersøge, hvordan lyd bevæger sig, hvad lyd gør ved os og hvordan vi kan omsætte lyd til noget, vi kan se.
Tre ledige stillinger som underviser i dansk i udlandet
Publiceringsdato 08. april 2019 Tre universiteter i henholdsvis Beijing, Beograd og Wien har hver en ledig stilling som underviser i dansk fra efteråret 2019.
Universiteter bliver stadigt bedre til at skabe Open Access
Publiceringsdato 04. april 2019 Antallet af videnskabelige artikler, der bliver gjort frit tilgængelige på internettet, er steget med 8 procentpoint - fra 36 procent til 44 procent – på et år. Det viser Open Access Indikatorens 4. måling.
De videregående uddannelser udklækker flere iværksættere
Publiceringsdato 04. april 2019 Flere iværksættere har en videregående uddannelse. Det er en god udvikling, for Danmark har brug for flere innovative virksomheder, siger Tommy Ahlers. 4. – 5. april samler han uddannelses- og forskningsverdenen til debat om, hvordan Danmark skaber en stærkere innovationskultur.
Optagelsessystemet til debat
Publiceringsdato 02. april 2019 Regeringen vil skabe et bedre optagelsessystem til de videregående uddannelser, der sætter både faglighed og motivation i centrum. Derfor var optagelsessystemet til debat ved en offentlig høring på Christiansborg.
Bachelorløftet: Erhvervslivet giver nu flere muligheder til studerende
Publiceringsdato 01. april 2019 Over 100 virksomheder har tilsluttet sig Bachelorløftet, hvormed de sender et klart signal til studerende om, at de ser positivt på at ansætte flere bachelorer. Det skal være med til at skabe en kulturændring på arbejdsmarkedet.
Danmark modtager prestigefyldte forskningsbevillinger for 112 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd
Publiceringsdato 29. marts 2019 Danmark modtager seks bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) – de såkaldte Advanced Grants – med et samlet boost til fri og excellent forskning på 112 millioner kroner. Emnerne spænder fra forskning i fotoniske komponenter over plantemolekylærbiologi til digitalisering og distraktion.
Ekspertbidrag til ny model for fordeling af universiteternes basismidler
Publiceringsdato 29. marts 2019 Et ekspertudvalg har set på, hvordan et resultatbaseret element kan indgå i en ny model, når universiteternes basismidler til forskning skal fordeles, så midlerne giver mest mulig forskningskvalitet. Udvalget peger på flere veje, man kan vælge at gå.
Tommy Ahlers: Vi har brug for en endnu bedre læreruddannelse
Publiceringsdato 20. marts 2019 En kommission skal se på, hvad læreruddannelsen skal kunne nu og i fremtiden. Målet er at få en læreruddannelse på højt internationalt niveau. Vi har høje ambitioner for læreruddannelsen, og vi skal kunne tiltrække de allerdygtigste til uddannelsen. Det handler om vores børn, siger Tommy Ahlers.
Udenlandske universiteter søger danskundervisere fra efteråret 2019
Publiceringsdato 15. marts 2019 Du kan nu søge tre ledige stillinger som danskunderviser på udenlandske universiteter i henholdsvis Gdansk, Milano og Tartu.
Invitation til pressen: Tommy Ahlers lancerer ny grøn forskningskonkurrence
Publiceringsdato 14. marts 2019 Tommy Ahlers lancerer Green Challenge – en ny forskningskonkurrence, der skal være med til at løse centrale miljø- og klimaudfordringer. Det sker ved et arrangement mandag den 18. marts kl. 10.00-10.40 på Institut for Fødevarevidenskab.
Andreas Mogensen på besøg i Danmark
Publiceringsdato 07. marts 2019 ESA astronaut, Andreas Mogensen, besøger i marts en række danske skoler og gymnasier. Her vil han fortælle om sit arbejde hos NASA i Houston og de nye planer for missioner til Månen og Mars, som ESA (European Space Agency) og NASA samarbejder med Rusland, Japan, Kina mv. om at realisere.
Rejsepulje til hjælp til danske arktiske forskeres deltagelse i Belmont Forum-konsortier
Publiceringsdato 01. marts 2019 Polarsekretariatet i Styrelsen for Forskning og Uddannelse bidrager til Belmont Forums andet arktiske opslag med en mindre pulje på 100.000 kr. til rejsemidler.
Forskningen banker på hjemme hos dig
Publiceringsdato 01. marts 2019 Har du nogensinde overvejet, hvorfor vi får cravings og bare ikke kan lade være med at spise en bestemt slags mad? Eller hvorfor vi dør og ikke kan leve for evigt? Er det nogle af de spørgsmål, du godt kan tænke dig svar på, så har du nu muligheden for at bestille et foredrag fra en forsker.