Gå til indhold

Stadig flere studerende tager på studieophold i Europa

22. august 2014
Danske studerende vælger i stigende grad at tage på udvekslings- og praktikophold i Europa. I 2013 tog ti procent flere studerende end året før på udlandsophold gennem EU’s Erasmus-program.

Europa trækker mere og mere i de danske studerende – så meget, at rekordmange studerende i 2013 valgte at tage til udlandet for at studere eller tage i praktik i en udenlandsk virksomhed i løbet af uddannelsen med støtte fra EU’s uddannelsesprogram, Erasmus.  

I studieåret 2012/2013 rejste 3646 studerende på studieophold eller valgte et praktikophold i Europa med tilskud fra Erasmus. Det er ti procent flere end året før, viser EU-Kommissionens statistik over Erasmus-programmet.  

Regeringen har sat som mål frem mod 2020, at mindst halvdelen af alle studerende tager på studie- eller praktikophold i udlandet i løbet af deres uddannelse.  

- Vores studerende skal uddannes til fremtiden. Efter uddannelsen skal de ud på et arbejdsmarked, hvor flere og flere virksomheder dagligt agerer i internationale miljøer, og hvor internationale kompetencer og viden om kultur og sprog er uundværlige på mange arbejdspladser. Derfor er det helt afgørende, at mange flere studerende opnår de kompetencer ved for eksempel at tage et udlandsophold, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.  

Væksten i danske studerende på Erasmus-ophold overgår gennemsnittet for de europæiske lande, der sammenlagt har oplevet seks procent flere Erasmus-studerende i 2012/2013 end året før.  

Erasmus-studerende  

  • Københavns Universitet, der er den største videregående uddannelsesinstitution i Danmark, er også den institution, der udsendte flest Erasmus-studerende i 2012/2013.  
  • Blandt de danske uddannelsesinstitutioner modtog Professionshøjskolen VIA flest Erasmus-studerende fra andre europæiske lande i studieåret 2012/2013.
  • Næsten 270.000 studerende i hele Europa modtog i studieåret 2012/2013 et stipendium fra EU til at studere eller tage på praktikophold i Europa. Det er det højeste antal Erasmus-studerende i Europa på et studieår.  
  • Erasmus-programmet blev 1. januar 2014 afløst af EU’s nye uddannelsesprogram inden for internationalisering og mobilitet, Erasmus+.  

Handlinger tilknyttet webside