Gå til indhold

Seminar om vurdering af udenlandske adgangsgivende eksaminer

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering inviterer til det årlige seminar for studieadministrative medarbejdere ved de videregående uddannelsesinstitutioner
  • Tid og sted
  • Hvornår 04. marts 2013 fra 08:45 til 15:45
  • Målgruppe Studieadministrative medarbejdere, der arbejder med optag af ansøgere med udenlandske eksaminer, på videregående uddannelser.

Om formiddagen orienterer Nete Lerdahl Søgaard og Thomas Voigt Lund fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering om de nye danske aftaler med Færøerne og Grønland og om sprogkrav til dansk, færøsk og grønlandsk for adgang til danske videregående uddannelser. Thomas Voigt Lund giver endvidere et kort oplæg om de rammer for krav til sprogkundskaber, der følger af bachelor- og kandidatadgangsbekendtgørelserne. Rikke Lise Simested, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte er til stede i salen og besvarer spørgsmål i tilknytning til bekendtgørelse om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser.

Det svenske Universitets- och Högskolerådet deler ud af sin erfaring med vurdering af fagniveauer fra alverdens lande, og Trine Munch Jørgensen fra Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering runder formiddagen af med et update om tildeling af studieopholdstilladelser til internationale studerende.

Uanset hvilke workshops, I vælger om eftermiddagen, kommer I til at prøve kræfter med nogle uddannelsesbeviser. I kan tilmelde jer to ud af de fire workshops om henholdsvis engelske, kinesiske, sydeuropæiske og falske beviser.


Tilmelding

Tilmeld jer ved at skrive til Bettina Nielsen, betni@ui.dk , senest fredag den 15. februar 2013. Husk at skrive telefonnummer og e-mail-adresse på alle, hvis I tilmelder flere deltagere i en e-mail. I skal desuden prioritere rækkefølgen på de fire workshops. Flest mulige vil få deres 1. og 2. prioritet, men da grupperummene har begrænset plads, vil nogle få deres 3. eller 4. prioritet som én ud af to workshops.

Fredag den 22. februar 2013 bekræfter vi på e-mail jeres tilmelding til seminaret og sender de praktiske oplysninger. 


Sted

Seminaret afholdes på Copenhagen Business School, KPMG-auditoriet (SPs05), Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg.


Program

08.45 - Ankomst, kaffe og morgenbrød

09.20 - Velkommen v. Mikkel Buchter, kontorchef, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering

09.30 - De grønlandske og færøske aftaler v. Nete Lerdahl Søgaard og Thomas Voigt Lund, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering

09.45 - Sprogkrav ved optagelse på en videregående uddannelse v. Thomas Voigt Lund, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering

10.05 - Tips til vurdering af fagniveau v. Universitets- och Högskolerådet (UHR) i Sverige

10.55 - Update fra Studiekontoret v. Trine Munch Jørgensen, Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering

11.30 - Frokost

12.30 - Workshops

    1. Engelske eksaminer v. Pernille Kindtler, Københavns Universitet og Inger Bruun, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
    2. Kinesiske eksamensbeviser v. Universitets- och Högskolerådet (UHR) i Sverige.
    3. Sydeuropæiske gymnasieeksaminer v. Dorthe Eeg Pedersen og Montse Badia Serrano, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
    4. Snyd med eksamensbeviser v. Anne Larsen og Anita Krog Jensen, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

    14.00 - Kaffepause

    14.15 - Workshops

      1. Engelske eksaminer v. Pernille Kindtler, Københavns Universitet og Inger Bruun, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
      2. Kinesiske eksamensbeviser v. Universitets- och Högskolerådet (UHR) i Sverige.
      3. Sydeuropæiske gymnasieeksaminer v. Dorthe Eeg Pedersen og Montse Badia Serrano, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
      4. Snyd med eksamensbeviser v. Anne Larsen og Anita Krog Jensen, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

      Mere om workshops

      De grønlandske og færøske aftaler

      v. Nete Lerdahl Søgaard og Thomas Voigt Lund, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering
      Danmark og Færøerne har indgået en samarbejdsaftale om optagelse, og uddannelsesministeren har i 2012 underskrevet en fælles tilkendegivelse med den grønlandske undervisningsminister. Hør, hvad det betyder for jeres arbejde.

      Sprogkrav ved optagelse på en videregående uddannelse

      v Thomas Voigt Lund, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering

      Bachelor- og kandidatadgangsbekendtgørelserne indeholder bestemmelser om krav til sprogkundskaber i dansk og engelsk, ligesom der for nogle bacheloruddannelser er krav om ”yderligere et fremmedsprog”. Hvad siger juraen, og hvad bestemmer universiteterne selv?

      Rikke Lise Simested, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte, Kontoret for Jura er til stede i salen og besvarer spørgsmål i tilknytning til bekendtgørelse om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser.

      Tips til vurdering af fagniveau 

      v. Universitets- och Högskolerådet (UHR) i Sverige
      Universitets- och Högskolerådet (UHR) vurderer fagniveauer fra alverdens lande.  Men hvordan når UHR frem til, at Level 111, syllabus C i Fysik fra en high school-eksamen fra Tasmanien svarer til netop svensk fysik A i Sverige? Eller at matematik i en sproglig eksamen fra Yemen svarer til svensk matematik A.

      Update fra Studiekontoret 

      v. Trine Munch Jørgensen, Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering
      Studiekontoret flyttede sammen med blandt andet arbejdsophold og praktikantophold sidste år til en ny styrelse under Beskæftigelsesministeriet. Hvordan går det med tildelingen af studieopholdstilladelser til internationale studerende?

      Engelske eksaminer 

      v. Pernille Kindtler, Københavns Universitet og Inger Bruun, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering
      En engelsk eksamen burde være lige til at gå til. Der kræves fem fag på GCSE-niveau og tre fag på GCE-niveau fra England for adgang til en dansk videregående uddannelse. Men alligevel rummer engelske eksaminer mange drilske spørgsmål.

      Kinesiske eksamensbeviser

      v. Universitets- och Högskolerådet (UHR) i Sverige
      Svenske UHR er simpelthen mestre i kinesiske eksamensbeviser. Arbejd med kinesiske dokumenter under UHR’s kyndige introduktion og vejledning.

      Sydeuropæiske gymnasieeksaminer

      v. Dorthe Eeg Pedersen og Montse Badia Serrano, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering
      Finanskrisen har fået sydeuropæere til at søge mod nord. I vil få gennemgået kombinerede erhvervsfaglige/erhvervsgymnasiale og almengymnasiale uddannelser fra Spanien, Italien og Portugal.

      Snyd med eksamensbeviser 

      v. Anne Larsen og Anita Krog Jensen, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering
      En gammel, men altid aktuel traver. Få tips til, hvordan I undgår at blive snydt.

      Kontakt

      Kari Boe Gad
      Specialkonsulent
      Tlf.: +45 72 31 88 72
      Email: kbg@ufm.dk

      Handlinger tilknyttet webside

      Senest opdateret 14. august 2019