Gå til indhold

Blogindlæg: Kina og de flyvende postbude

24. januar 2014
Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: Flyvende droner i e-handels- og logistikbranchen er et varmt emne. Det startede med nyheden om, at Amazon arbejdede med at indføre droner. Senest har det tyske postvæsen meldt sig på banen. Planerne lyder på udrulning i 2015.

Det skabte stor opmærksomhed, da Amazon i efteråret afslørede, at de arbejdede med planer om at introducere en flåde af droner til levering af købte bøger i nærmeste fremtid – eller unmanned aerial vehicles (UAV’s), som de vist rent teknisk kaldes. Dette blev lanceret som den innovative forkant, og har siden været et varmt emne på teknologi-sider, sociale medier og elektroniske aviser. For det er da en besnærende idé, som også gibber lidt til drengedrømmene om fjernbetjente dimser.

...Ingen steder har det imidlertid været nævnt, at i Kina (og vist også Australien) begyndte Shenfung Express, en af Kinas største kurérvirksomheder testning af droner allerede i september 2013 efter godkendelse hos det lokale politi i Guandong-provinsen i syd-Kina, som er en af de – hvis ikke det – område i Kina, som har oplevet den største økonomiske vækst i de seneste par dekader.

Handlinger tilknyttet webside