Gå til indhold

Søren Pind på uddannelses- og forskningsinspirationstur til Silicon Valley

Uddannelses- og forskningsministeren besøger Stanford, Berkeley og Google på tur til verdens navle inden for forskning, uddannelse og innovation.

Teknologiforståelse integreret i undervisningen. Forretningsmulighederne for nye virksomheder inden for kunstig intelligens. Silicon Valley er langt fremme inden for fremtidens digitale og teknologiske muligheder og er verdens førende innovations-økosystem med en lang række elite-uddannelsesinstitutioner og store teknologiske virksomheder.

Uddannelses- og forskningsministeren tager til Silicon Valley fra 15/1 til d. 20/1 for at lære af udenlandske erfaringer, og vil under sit besøg opleve de nyeste tendenser inden for teknologi og fremtidens uddannelse og forskning. Ministeren vil desuden besøge nogle af verdens bedste forskningsmiljøer, hvor Danmark og danske institutioner er med i konkrete samarbejder.

Ministeren vil blandt andet besøge UC Berkeley og Stanford University, der er langt fremme inden for nye undervisningsformer, innovation og excellente forskningsmiljøer. Vejen lægges også forbi en folkeskole, der arbejder med at gøre piger interesserede i naturfag kombineret med kunst.

Derudover kommer ministeren til at have drøftelser med førende forskere og erhvervsfolk fra blandt andet Google.