Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2019 Danmark modtager prestigefyldte forskningsbevillinger for 112 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd

Danmark modtager prestigefyldte forskningsbevillinger for 112 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd

Danmark modtager seks bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) – de såkaldte Advanced Grants – med et samlet boost til fri og excellent forskning på 112 millioner kroner. Emnerne spænder fra forskning i fotoniske komponenter over plantemolekylærbiologi til digitalisering og distraktion.
Kontakt
Jonas Toft Ludvigsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 13
Email: jto@ufm.dk

29. marts 2019

På tværs af Europa modtager 222 topforskere fra 29 forskellige lande ERC Advanced Grant bevillinger for samlet set 4,03 milliarder kroner for deres excellente og banebrydende forskningsprojekter. ERC har i denne ansøgningsrunde evalueret 2.052 ansøgninger, hvoraf altså cirka 11 procent har været succesfulde i at opnå en bevilling.

ERC’s Advanced Grants er målrettet erfarne topforskere, der har bidraget med markante videnskabelige resultater inden for deres forskningsområde i de seneste ti år. Bevillingerne er på op til cirka 18,7 millioner kroner og løber i en femårig periode.

Københavns Universitet modtager tre, Danmarks Tekniske Universitet to og Aarhus Universitet én af de prestigefyldte europæiske topforskningsbevillinger. De seks forskere ved danske universiteter får nu mulighed for at samle et stærkt team og påbegynde deres projekter med hver cirka 18,7 millioner kroner i bagagen til de næste fem år. Bevillingerne til Danmark fordeler sig med tre bevillinger inden for området ’Fysiske videnskaber og ingeniørvidenskab’, to bevillinger inden for ’Samfundsvidenskab og humaniora’ og én inden for ’Biovidenskab’.

Læs mere om modtagerne af bevillingerne


Om de tre bevillingsmodtagere fra Københavns Universitet

Navn  Akronym Projekttitel
Martin Bizzarro DEEPTIME Probing the history of matter in deep time
Dan Zahavi  WE  Who are we? Self-identity, Social Cognition, and Collective Intentionality
Morten Axel Pedersen  DISTRACT  The Political Economy of Distraction in Digitized Denmark

Læs mere

Om de to bevillingsmodtagere fra Danmarks Tekniske Universitet

Navn Akronym Projekttitel
Jesper Mørk  FANO Fano Photonics
Georgios Kontogeorgis  ElectroThermo  New Paradigm in Electrolyte Thermodynamics

Læs mere

Om bevillingsmodtageren fra Aarhus Universitet

Navn  Akronym Projekttitel
Jens Stougaard  RINFEC  The Roots of Infection

Læs mere

Interesseret i ERC Advanced Grants?

Næste ansøgningsfrist til ERC’s Advanced Grants er den 29. august 2019. Du kan finde opslag til alle ERC’s bevillingstyper på:

 Læs mere

Senest opdateret 31. maj 2021