Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2021 De skærpede COVID-19-restriktioner for videregående uddannelser forlænges – undtagen på Bornholm

De skærpede COVID-19-restriktioner for videregående uddannelser forlænges – undtagen på Bornholm

De udvidede COVID-19-restriktioner for videregående uddannelser bliver forlænget til og med den 5. april med undtagelse af institutionerne på Bornholm.

25. februar 2021

De nuværende COVID-19-restriktioner for de videregående uddannelser forlænges til og med den 5. april. Det kommer efter en indstilling fra Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, som regeringen sammen med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten har valgt at følge.

De videregående uddannelsesinstitutioner på Bornholm er dog undtaget for forlængelsen grundet de lokale lave smittetal. Derfor får de lov til at åbne dørene for studerende og ansatte den 1. marts 2021.

Det er et krav i forbindelse med den geografiske, lokale genåbning, at alle ansatte og studerende ved fysisk fremmøde skal kunne vise dokumentation for at de inden for de seneste 72 timer har opnået et negativt undersøgelsesresultat ved gennemførelse af enten antigen- eller PCR-test for covid-19.*

I forhold til landets resterende uddannelsesinstitutioner, så gælder nedenstående restriktioner fortsat frem til den 5. april 2021.

 • Omlægning til digital undervisning uden fremmøde på de videregående uddannelser
 • Der kan være enkelte undtagelser i helt særlige tilfælde, hvor fremmøde er nødvendigt, herunder f.eks. laboratorie-, klinik- og værkstedsundervisning.
 • Eksaminer er undtaget i det omfang, at omlægning til digitale eksaminer ikke er praktisk muligt.
 • Ved fremmøde skal der være skærpet opmærksomhed på ikke at møde op med symptomer på sygdom, håndhygiejne, rengøring, afstand og mundbind. Der er desuden krav om brug af mundbind eller visir på uddannelsesinstitutionerne.
 • Offentlige arbejdsgivere opfordres til at sende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, hjem. De pågældende bør så vidt muligt arbejde hjemmefra.
 • Biblioteker skal holde lukket for offentligheden med undtagelse af aflevering og udlån til forsknings- og undervisningsbrug.
 • Afstandsanbefalingen på de videregående uddannelser er 2 meter.
 • Anbefaling om aflysning af arrangementer, der primært har et socialt formål.
 • Skærpede indrejserestriktioner, herunder:
   • Internationale studerende, der har bopæl i Danmark, eller har en gyldig opholdstilladelse, vil fortsat have mulighed for at rejse ind i landet.
   • Det betragtes ikke som et anerkendelsesværdigt formål ved indrejse i Danmark alene at være studerende.

* Der er  1. marts 2021 rettet i formuleringen.  Den tidligere formulering var: Det er et krav i forbindelse med den geografiske, lokale genåbning, at alle ansatte og studerende bliver testet to gange ugentligt i forbindelse med fysisk fremmøde. 


For yderligere oplysninger:

De videregående uddannelsesinstitutioners spørgsmål vedrørende COVID-19 kan rettes til: info-covid-19@ufm.dk.

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181.

Studerende får yderligere information fra deres uddannelsesinstitution og skal henvende sig til denne, såfremt der er spørgsmål.

Senest opdateret 01. marts 2021