Gå til indhold

Nyt blogindlæg fra ICDK Bangalore: Intelligente elsystemer og energilagring i Indien

01. juni 2023
I et nyt blogindlæg fra ICDK Bangalore kan du læse om baggrunden for den nye rapport "Smart Grid and Energy Storage in India", der kortlægger de aktører og indsatser, som skal sikre overgangen til en bæredygtig energisektor i Indien, og beskriver, hvilke muligheder der er for danske løsninger.

Innovation Centre Denmark Bangalore har i samarbejde med Danish Center for Energy Storage (DaCES) udgivet en rapport, der belyser energisektoren i Indien. Ifølge en rapport fra Det Internationale Energiagentur (IEA) fra 2021 er Indien verdens tredjestørste producent og forbruger af elektricitet, og det stiller store krav til de indiske elsystemer. Selvom der i de seneste år er opbygget en stor mængde solcellefarme, som afværger forsyningsfejl i løbet af dagen, har mangel på vandkraft og kulfyret kapacitet medført en risiko for millioner af strømafbrydelser om natten.

ICDK-rapporten viser, at Indiens ambitioner for intelligente elsystemer, ofte omtalt som "Smart Grid", kan skabe de perfekte betingelser for, at danske løsninger kan opskaleres til et konkurrencedygtigt globalt niveau. Indien er et åbent marked for danske virksomheder, der ønsker at investere i projekterede stationære batterier og energilagringssystemer (ESS). Samtidig har dansk forskning og udvikling inden for nye batterimaterialer mulighed for at hjælpe Indien ind i en post-lithium-æra.

Innovation Centre Denmark (ICDK) har syv centre strategisk placeret i innovative hotspots rundt omkring i verden. ICDK bistår den danske triple-helix-model ved at fremme adgang til international viden, netværk, innovation, kapital og markeder. ICDK er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Kontakt

Benedikta Harris
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 54
Email: bsha@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside