Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2017 Studerendes engagement vurderes som relativt lavt

Studerendes engagement vurderes som relativt lavt

Studerende på videregående uddannelser vurderer deres medstuderendes engagement i undervisningen som relativt lavt, viser stor spørgeskemaundersøgelse. Uddannelses – og forskningsministeren mener, at studerendes indsats spiller en vigtig rolle, hvis den samlede kvalitet af uddannelserne skal højnes.

19. april 2017

De studerende på landets videregående uddannelser vurderer deres medstuderendes engagement i undervisningen som relativt lavt. Det viser resultaterne af en stor spørgeskemaundersøgelse, hvor mere end 70.000 aktive studerende har svaret. For mens de studerende vurderer, at undervisningen samlet set har en høj kvalitet og at deres undervisere er fagligt dygtige, er den samlede vurdering lavere, når de skal tage stilling til udsagnet: ”Mine medstuderende er engagerede i undervisningen”, viser undersøgelsen.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ser resultatet som et udtryk for, at der er plads til forbedringer, hvis den samlede kvalitet af undervisningen skal være endnu højere end i dag.

- Jeg har fra første dag været optaget af, hvordan vi kan højne niveauet af vores videregående uddannelser.  Det gælder også i forhold til undervisningen. God undervisning kræver en indsats fra alle sider og falder til jorden, hvis ikke der er flid og fordybelse af de studerende. Man skal også som studerende tage fat og tage ansvar. Det er med til at løfte den samlede kvalitet i uddannelsessystemet, siger han.

I undersøgelsen er de studerende blandt andet blevet bedt om at vurdere udsagnet ”Mine medstuderende er engageret i undervisningen”. På en skala fra 1-5, hvor 1 er ”meget uenig” og 5 er ”meget enig”, vurderer de studerende på tværs af institutioner og uddannelser deres medstuderendes engagement til 3,66. Til sammenligning er gennemsnittet 4,3, når de skal vurdere det faglige niveau hos deres undervisere og 3,9 til udsagnet ”Der er et godt fagligt miljø”.

Resultaterne fra den store spørgeskemaundersøgelse kommer til at indgå i Uddannelseszoom, der er et digitalt værktøj, hvor unge kan finde oplysninger om uddannelsernes kvalitet og relevans, når de skal vælge studie.

Fakta om Uddannelseszoom

  • 120.000 studerende og nyuddannede har besvaret spørgeskemaet, som er iværksat af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Ud af dem er over 70.000 aktive studerende.
  • Undersøgelsen er den mest omfattende undersøgelse af de videregående uddannelser nogensinde.
  • På Uddannelseszoom.dk kan unge, forældre og uddannelsesinstitutioner enkelt sammenligne op til tre uddannelser ad gangen på selvvalgte parametre.
  • Uddannelseszoom.dk understøtter de unges valg af uddannelse ved at stille information om uddannelsers kvalitet og relevans til rådighed.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Chefkonsulent Adrian Lema, tlf.: 7231 8126, adl@ufm.dk
Pressesekretær Kristian Hedegaard, tlf.: 7231 9508, khje@ufm.dk

Senest opdateret 19. april 2017