Gå til indhold

Redegørelsen fra Københavns Universitet i Penkowa-sagen

10. februar 2011
Videnskabsministeriet har nu modtaget Københavns Universitets redegørelse om den videre håndtering af den såkaldte Penkowa-sag. I kvittering for modtagelsen af redegørelsen har ministeriet desuden bedt om svar på centrale spørgsmål samt bestyrelsens stillingtagen til sagen.

Ministeriet modtog onsdag eftermiddag en redegørelse fra Københavns Universitet. Her beskriver universitetet, hvilke aspekter det vil belyse i sagen om forskeren Milena Penkowa.

Universitetet forventer at kunne have en færdig undersøgelse udarbejdet af Kammeradvokaten klar i slutningen af marts.

Ministeriet kvitterede samme aften for modtagelsen af brevet. I svaret bad ministeriet om uddybende om svar på et par centrale spørgsmål om rotteforsøgene samt at redegørelsen suppleres af bestyrelsens stillingtagen i sagen.

– Alle har en interesse i, at vi får belyst denne sag, så der ikke bagefter står ubesvarede spørgsmål. Jeg har imidlertid ikke fundet Københavns Universitets beskrivelse af, hvordan de vil håndtere det videre forløb dækkende. I brevet til Københavns Universitet er der derfor tilføjet nogle yderligere forhold, som jeg forventer, er fuldt oplyst i den samlede redegørelse. Jeg ser meget frem til at modtage redegørelsen i slutning af marts, så vi kan komme til bunds i sagen, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes gennem kommunikationschef Anders Frandsen på 3048 8450.


Eksterne link:

 

Handlinger tilknyttet webside