Gå til indhold

Jonas Kristoffer Lindeløv

Ph.d.-studerende, cand.psych. 27 år

Jonas Lindeløv

Fagområde

Psykologi og neurovidenskab

Forskningsprojekt

Rehabilitering af arbejdshukommelse efter hjerneskade. 

Hvordan opstod din interesse for dit forskningsfelt?

Min forskning i rehabilitering efter erhvervet hjerneskade kombinerer to af mine store interesser. Min første interesse er optimering af tænkning, dvs. hvad vi kan gøre, for at blive skarpere og tænke mere klart. I min forskning undersøger jeg computerbaseret træning og hypnose. Min anden interesse er relationen mellem tænkning og hjernen. Den abstrakte relation mellem tænkning og hjerne bliver meget konkret, når personer får kognitive følger af erhvervet hjerneskade. Jeg motiveres dagligt af muligheden for at hjælpe denne store patientgruppe, men også af at bidrage til at forstå de underliggende mekanismer, som vi kan bygge fremtidens forskning på.

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer og perspektiver ved dit projekt?

Udfordringen ved projektets eksperimenter er, at de er meget omfattende og involverer mange patienter og pårørende. Det er naturligvis samtidig projektets styrke. Min forskning sigter mod at være af både stor klinisk relevans, men også teoretisk relevans. Vi har i et pilotprojekt konstateret, at vi med en meget kort og simpel intervention kan opnå en banebrydende stor effekt på både arbejdshukommelse og livskvalitet hos personer med langvarig erhvervet hjerneskade. Snart foreligger resultaterne fra et større projekt. En sådan intervention vil ikke blot forbedre livssituationen for de millioner af mennesker, der lever med de kognitive følger af erhvervet hjerneskade. Det vil også rykke ved vores opfattelse af hjerneskader. Bl.a. at rehabilitering stadig kan nytte mere end 10 år efter skaden. Patienter opgives pt. efter 1–2 år.

Hvortil ønsker du at rejse med midlerne fra stipendiet?

Med EliteForsk-rejsestipendiet er der åbnet en række muligheder. Der er flere interessante forskere og forskningsmiljøer omkring London, som jeg gerne vil besøge. Bl.a. professor Barbara Wilson ved Cambridge MRC Cognition and Brain Science Unit, John Gruzelier ved Goldsmiths University of London og mange flere. Hvor længe skal du være væk, og hvad forventer du at få ud af opholdene? Udenlandsopholdet vil støtte op om analyse og fortolkning af resultaterne. De nye diskussioner og perspektiver fra andre forskningsmiljøer vil dels udvikle mig som forsker og dels sikre, at publikationerne bliver på højeste niveau. Et bagvedliggende formål for besøgene er at udbrede kendskabet til vores forskning i neurorehabilitering og etablere samarbejder, der rækker ud over min ph.d.

Lidt om mennesket bag forskeren

Jeg er en naturvidenskabelig computernørd som på mærkværdig vis er blevet psykolog. Jeg flyttede hjemmefra som 16-årig og tog en af landets mest ambitiøse HTX- og IT-uddannelser i Grenaa. Derefter gennemførte jeg første år på nanoteknologi på Aalborg Universitet, før jeg besluttede mig for at læse Psykologi. Min baggrund gør, at jeg opfatter mig selv som lige dele ingeniør og psykolog. Jeg har en sød kone, og vi deler en interesse for klassisk musik. Pt. synger jeg i mandskoret Vox Aros og spiller klaver. Sidst, men ikke mindst, er jeg ideologisk tilhænger af open source og arbejder f.eks. udelukkende fra Linux.

Fødested, gymnasium og bopælskommune

Født i Ledøje (lille landsby udenfor København), HTX-student fra Grenaa Tekniske Skole, Kandidat fra Aalborg Universitet, Bor i Aarhus

Ph.d.-projektets titel

Improving cognitive neurorehabilitation

Kontaktoplysninger

Telefon: 40 33 10 97. E-mail: jonas@cnru.dk

Forskningsinstitution

Aalborg Universitet, Institut for Kommunikation, Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Øst

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 20. marts 2024