Gå til indhold

Ian Zerny

Ph.d.-studerende, 28 år

Ian Zerny

Fagområde

Datalogi.

Forskningsprojekt

Towards a Better Environment for Programming the Web.

Hvordan opstod din interesse for dit forskningsfelt?

Jeg har altid haft en interesse for design og konstruktion. Programmering muliggør en unik kombination af kreativitet og konstruktion. Med blot fantasien kan man skabe strukturer, der kan forandres, som var de af voks. Men i kontrast til fantasien har strukturerne en fysisk virkelighed. De kan agere på input og skabe observerbare output, som var de levende. Programmeringssprog er de fascinerende byggeklodser, der danner rammen om denne kreative proces. Aarhus Universitets stærke forskere og gode ry inden for programmeringssprog og semantik inspirerede mig til at fortsætte med en forskeruddannelse inden for feltet.

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer og perspektiver ved dit projekt?

Udfordringerne ligger i at beskrive og ræsonnere om programmeringssprog. Alt efter formål tager beskrivelser af programmeringssprog forskellige former og tillader forskellige ræsonnementsmetoder. Med stor anstrengelse laves disse beskrivelser dog ofte hver for sig, og forholdet mellem dem er uklart. Med vores arbejde viser vi, hvordan man kan udlede disse beskrivelser fra hinanden. Dermed er det muligt at skabe større og mere avancerede sprog med dertilhørende formelle beskrivelser tilpasset både teoretikeres, implementørers og programmørers behov.

Hvortil ønsker du at rejse med midlerne fra stipendiet?

Jeg vil anvende EliteForsk-rejsestipendiet til et ophold på School of Computer Science, Carnegie Mellon University, USA.

Hvor længe skal du være væk, og hvad forventer du at få ud af opholdene?

Besøget ved Carnegie Mellon University er på et halvt år. Her skal jeg sammen med forskningsgruppen arbejde med brugen af logik til at beskrive og ræsonnere om programmeringssprog. Under dette ophold regner jeg med at opbygge et stærkt netværk og skabe basis for en række publikationer.

Lidt om mennesket bag forskeren

Jeg er canadisk født med dansk mor og canadisk far. I 1993 flyttede min familie til Danmark, hvor jeg har boet siden. I efteråret blev jeg gift med min yndige hustru Anne. Ved siden af studiet driver jeg en mindre IT-virksomhed og er aktiv vedligeholder af OpenEngine - en open source grafikmotor. Ellers nyder jeg at rejse samt at ro i kajak, når tiden tillader det.

Fødested, gymnasium og bopælskommune

Født i Barrie, Canada, student fra HTX Christiansbjerg og HHX Aarhus Købmandsskole i Aarhus og bopæl i Aarhus Kommune.

Ph.d.-projektets titel

Automatic Derivation of Language Implementations: Towards a Better Environment for Programming the Web.

Kontaktoplysninger

Ian Zerny. Telefon: 6127 7797; e-mail zerny@cs.au.dk

Forskningsinstitution

Aarhus Universitet, Det Naturvidenskabelig Fakultet, Datalogisk Institut.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 02. februar 2015