Shibarchi Majumder

Ph.d.-studerende, MTech

Populærvidenskabelig titel på dansk på dit projekt

Realtidssystem til styring af fly implementeret på fler-CPU-system

Hvad handler dit ph.d.-projekt om? Shibarchi Majumder

Styringssystemer til droner skal være hurtige til at detektere, analysere og reagere, så ulykker ikke forekommer. Dette er også essentielt for, at droner kan agere i det offentlige rum. Droner bliver mere autonome, hvilket medfører øgede krav til regnekraft. Det stigende krav til regnekraft kan imødekommes med multikerne-arkitektur. En af udfordringerne ved at anvende multikerne-arkitektur er at analysere reguleringssystemets reaktionstid. Derfor forsker vi i at anvende multikerne-arkitektur, sådan at reaktionstiden kan beregnes og derved muliggøre anvendelsen af multikerne-arkitektur til styring af droner.  

Hvordan opstod din interesse for dit forskningsfelt? Og hvad motiverer dig?

Min onkel var ingeniør for et flyselskab. Jeg fik min første inspiration herfra, da han tog mig med på sit arbejde og viste mig rundt i et fly. Jeg lavede mit første flyvedygtige legetøjsfly, da jeg gik i gymnasiet, og jeg besluttede herefter at arbejde med flyvende objekter på universitet. Jeg er også blevet meget inspireret af filmen The Aviator.

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer og perspektiver ved dit projekt? 

I et ubemandet flysystem har forskellige funktionaliteter forskellig påvirkning på systemets pålidelighed. Nogle af funktionaliteterne er mere kritiske end andre. For at sikre ufarlig flyvning skal de kritiske funktionaliteter ikke påvirkes af de mindre kritiske funktionaliteter. De kommercielle chips-set er designet til at forbedre overordnet ydeevne og ikke til prioritering af de kritiske funktionaliteter. I vores forskning fokuserer vi på skræddersyet arkitektur til implementering af prioriteringskritiske systemer til sikker og forudsigelig drift. Vores forskningsresultater kan også bruges i andre sikkerhedskritiske systemer, som f.eks. biler, små satellitter og robotter.

Hvad betyder et EliteForsk-rejsestipendium for dine fremtidige muligheder?

Det prestigefyldte EliteForsk-rejsestipendium er en inspiration for mig; det vil give mig mulighed for længerevarende besøg hos velrenommerede forskningsgrupper, der arbejder inden for samme område. Jeg har til hensigt at besøge University of California, Berkeley og Imperial College.

Mit ophold på disse institutter vil give mig mulighed for at erhverve nye færdigheder og diskutere min forskning med ansete forskere.

Lidt om mennesket bag forskeren?

Lokalmedier vil gerne høre om mennesket bag forskeren. Hvis du har lyst, må du derfor gerne fortælle lidt om f.eks. dine fritidsinteresser, din eventuelle familie og lignende.

Jeg blev født i Indien. Jeg har boet i forskellige byer i Indien i forbindelse med uddannelse, for det meste væk fra min familie. Jeg udviklede interesse for videnskab og teknologi i mellemskoleårene. I 2017 flyttede jeg til Aalborg i forbindelse med ph.d.-studier på Aalborg Universitet Drone Research Lab.

Jeg er interesseret i landskabsfotografering samt vandring og tilbringer meget tid i naturen. Jeg kan også lide at prøve de lokale retter, specielt de danske øl.

Fagområde

Engineering/ Technology

Forskningsinstitution

Aalborg Universitet, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Institut for Elektroniske Systemer

Gymnasium/bopælskommune

Indisk gymnasium/Aalborg

Kontaktoplysninger

sm@es.aau.dk

 

 


 

Senest opdateret 26. februar 2020