Gå til indhold

ICDK i München

Centret skaber kontakt mellem det danske og det tyske erhvervsliv og forsknings- og innovationssystem. Kontakterne skal styrke dansk forskning, uddannelse, innovation og policy udvikling. ICDK i München har særligt fokus på Industri 4.0 og TECH/IKT.

Kraftcenteret for uddannelse, innovation og teknologi

ICDK i München er en servicefunktion for danske virksomheder og videninstitutioner og et brohoved for at sætte Danmark i kontakt med nogle af verdens førende forsknings- og innovationsmiljøer.

Tyskland er en af verdens største eksportører og Danmarks største eksportmarked. Bayern er Tysklands rigeste delstat og er kraftcenteret for uddannelse, innovation og teknologi.

Bayern har gode rammebetingelser og en stærk og aktiv understøttelse af forskning, innovation og teknologioverførsel gennem bl.a. forskningsinstitutionen Fraunhofer og Max Planck-institutterne. München er hjemby for to af Tysklands bedste universiteter, Ludwig-Maximilian-Universität München og Technische Universität München.

ICDK i München er en brobygger for danske virksomheder og videninstitutioner, der ønsker at komme ud i Europa og opnå tættere kontakt til Europas førende forsknings- og innovationsmiljøer.

Innovationsattaché Ulrik Kjølsen Olsen

Ulrik har arbejdet i 6 år med internationalt samarbejde gennem rådgivning og policy-udvikling på forsknings- og innovationsområdet i daværende styrelse for Forskning og Uddannelse. Senest har han arbejdet med forskningsområdet i Miljø- og Fødevareministeriets departement.

I München vil Ulrik arbejde med at etablere et tættere samarbejde mellem danske og tyske innovationsaktører, der kan styrke dansk forskning, uddannelse, innovation og policy-udvikling med særligt fokus på Danmarks muligheder for deltagelse i Horizon 2020-ansøgninger samt i det kommende EU-rammeprogram for forskning og innovation.

 

Attaché i München

Ulrik Kjølsen Olsen

Ulrik Kjølsen Olsen er udstationeret som innovationsattaché på ICDK i München.

Mobil: +49 (0) 171 309 6314