Innovation Centre Denmark i Boston

Innovationscentret skaber kontakt mellem danske forskere og virksomheder og amerikanske aktører i Bostons innovations-økosystem. ICDK Boston har særligt fokus på life science, kunstig intelligens og robotteknologi samt energi og energieffektivitet.

Egentlig var Kendall Square bare et vejkryds. Så blev en hel bydel opkaldt efter vejkrydset Kendall Square. Nu kendes området som den mest innovative kvadratkilometer på jorden. Kendall Square repræsenterer alt det, som Boston og omegn er kendt for; mere end 50 universiteter og et utal af R&D afdelinger for førende globale teknologibaserede  virksomheder, nye muligheder og den fremmeste forskning. Her er mere end 500 start-ups alene i byens centrum og over 1000  virksomheder inden for bioteknologi.

Det helt store emne i Boston er Life Sciences i bredeste forstand. Alt fra Biotech over Medtech til Digital Health. Med de mange Life Science virksomheder netop her er Kendall Square blevet et globalt epicenter. Det er dog ikke mængden der er unik, men sammenhængen og den indbyrdes afhængighed der gør økosystemet i Boston til noget særligt. Et eksempel er IBM’s online platform for at oprette, støtte og udvikle byens startups. Grænserne mellem videninstitutioner som MIT og virksomheder som IBM er papirtynde, hvilket er med til at holde Bostons innovative økosystem blomstrende.

Tunge investeringer og teknologiske nybrud

Ud over en stærk innovations- og forskningsbase er Boston også med i verdenseliten, når det kommer til venturekapitalinvesteringer: I 2017 blev der i staten Massachusetts investeret mere end 7 milliarder USD. Tech-startups her tager som regel udgangspunkt i en videnskabelig tilgang eller teknologiske nybrud.

Boston er en drivkraft inden for udvikling af kunstig intelligens (AI). Forskning i AI kan spores tilbage til starten af 60’erne hvor forskere, særligt på MIT, begyndte at arbejde med AI.
Massachusetts er samtidig en af de mest progressive stater i USA i målsætningen om vedvarende energi og energieffektivitet. Det seneste resultat af denne satsning er etablering af den største off shore vindmølle park, Vineyard Winds, i USA lidt syd for Boston, som bliver udviklet med dansk knowhow.

Nærhed i økosystemet

Innovation Centre Denmark Boston er – med en central placering ved Kendall Square - parat til at styrke danske forskningsmiljøer og virksomheders adgang til et af verdens førende forsknings- og innovationshubs, hvor Life Science, AI og energi står i særligt fokus. Teamet på innovationscenteret kan introducere danske forskningsinstitutioner og virksomheder til alt fra universiteter over offentlige myndigheder til start-ups og R&D afdelinger hos de store virksomheder.

Forskningsattaché Torben Orla Nielsen

Torben Orla Nielsen er Uddannelses- og Forskningsministeriets udsendte attaché i Boston. Torben var i perioden 2013-2017 udsendt som ministeriets attaché i Seoul, hvor han var med til at etablere innovationscentret. Inden da arbejdede han som Head of Business Development på Scion DTU, ligesom han tidligere har arbejdet for GTS sekretariatet. Torben har mange års erfaring med at arbejde både strategisk og praktik med at facilitere partnerskaber med fokus på forskningsinstitutioner, iværksættere og virksomheder, og han har et bredt netværk i det danske innovationsøkosystem.

 

Attaché i Boston

TorbenOrlaNielsen

Torben Orla Nielsen er udstationeret som forskningsattaché ved Innovation Centre Denmark i Boston.

torbni@um.dk

+1 (857) 424 8785