Gå til indhold

Performanceregnskab for innovationsmiljøerne 2013

Performanceregnskab for innovationsmiljøerne 2013
Performanceregnskabet for innovationsmiljøerne 2013 viser en styrket performance målt på antal exits og tilbagebetaling af statslige investeringer i 2012. Performanceregnskabet har hovedfokus på de seneste fem års resultater og indeholder samtidig en række cases fra innovationsmiljøprogrammet.
: 25. juni 2013
: Styrelsen for Forskning og Innovation
: 2013
: 34

Om publikationen

Performanceregnskabet viser de seneste fem års resultater for innovationsmiljøernes indsats med at kommercialisere nye innovationer.

I 2012 var der 35 exits fra innovationsmiljøernes porteføljevirksomheder, mens tilbageløbet fra de statslige investeringer var på godt 41 mio. kr., hvilket er det højeste niveau for tilbageløb og antal exits for perioden 2008-2012.

Performanceregnskabet viser, at der i 2012 blev igangsat færre forundersøgelser og færre nye forprojekter end i de to foregående år. Dette afspejler at innovationsmiljøerne har anvendt en større andel af de statslige midler til opfølgende investeringer i de rekordmange nye forprojekter, der blev igangsat i 2010-2011.

Udover præsentationen af en række nøgletal og centrale resultater indeholder performanceregnskabet også case-eksempler på nogle af de innovative virksomheder, der er kommet ud af de risikovillige investeringer og innovationsmiljøernes indsats.