Gå til indhold

Performanceregnskab for innovationsmiljøerne 2015

Forsideillustrations tekst mangler
Performanceregnskabet sætter tal på innovationsmiljøernes aktiviteter og resultater over de seneste fem år. Der er nu tegn på, at det efter finanskrisen begynder at gå bedre for de virksomheder, som innovationsmiljøerne har hjulpet til verden.
: 02. juli 2015
: 1902-5343
: Styrelsen for Forskning og Innovation
: 2015
: 29

Om publikationen

Innovationsmiljøerne hjælper nye innovative virksomheder til verden ved at bistå iværksættere med risikovillig kapital og professionel sparring. Performanceregnskabet sætter tal på innovationsmiljøernes aktiviteter og resultater over de seneste fem år.

I perioden 2010-2014 har innovationsmiljøerne typisk været med til at igangsætte 60-70 nye iværksættervirksomheder årligt. Der er i gennemsnit investeret knap 170 millioner kroner årligt i form af risikovillige statslige lån og kapitalindskud. Samtidig er der for hver statslig krone tiltrukket cirka 4,5 kroner fra andre investorer til de etablerede iværksættervirksomheder.

Det nye performanceregnskab viser, at det efter finanskrisen igen begynder at gå bedre for de igangsatte virksomheder. Der har i 2014 været færre virksomhedslukninger end i de forudgående år, og er der opnået et højere tilbageløb på innovationsmiljøernes investeringer.

Ud over præsentationen af en række nøgletal rummer performanceregnskabet også case-historier om nogle af de virksomheder, som innovationsmiljøerne har hjulpet til verden.

Kontakt

Kåre Jarl
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 35
Email: kja@ufm.dk