Gå til indhold

Sådan håndterer du impact

Impact har endnu større betydning i Horizon 2020 end i tidligere rammeprogrammer. Når man søger midler i Horizon 2020 skal man derfor afsætte tid og ressourcer til at lave et grundigt, gennemarbejdet og reflekteret impact-afsnit i sin ansøgning.
Kontakt
Christian Holstein
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 66
Email: cho@ufm.dk

Impact er et evalueringskriterie på linje med ”Excellence” og ”Implementation”. De tre kriterier vægter lige meget i evalueringen af en projektansøgning.

Impact i Horizon 2020

KuglerUanset hvilken projekttype i Horizon 2020 du kaster dig ud i, er der store krav til dit Impact-afsnit. Det er ikke nok at udøve excellent forskning i verdensklasse. Det samlede konsortium skal også kunne få forskningen omsat til gavn for dem, den er relevant for og i sidste ende EU’s borgere. 

Når evaluatorerne bedømmer dit impact-afsnit, ser de på om dit projekt bidrager med den impact, som EU forventer. Men de ser i høj grad også på, hvilken kvalitet dine planer har, for at opnå den specifikke impact. Hvad er tidsperspektiverne og barriererne på den korte og lange bane? Har I f.eks. undersøgt hvad der foreligger af patenter på jeres område? Og er de centrale brugere med i konsortiet, eller blot løseligt tilknyttede? Hvordan vil I kommunikere med forskellige grupper?  

Whitepaper om impact

‘How to address the Impact-part in Horizon 2020 proposals’ er titlen på EuroCenters whitepaper om impact. Dokumentet handler om forsknings- og innovationsprojekter (RIA) og innovationsprojekter (IA) – og sætter fokus på, hvad der virker i impact-afsnittet.

Skriv til eurocenter@ufm.dk, hvis du ønsker dokumentet tilsendt i pdf.

Interviews om impact

Magasinet EUinformation (det nuværende EUindblik), nr. 2, 2016 sætter fokus på impact i Horizon 2020 med blandt andet interviews med:

Læs mere

 Tre forskere giver tips og trick til impact-afsnittet

Interview med professor Anja Boisen, DTU Interview med professor Anja Boisen, DTU
Interview med professor Aleksander Krag, SDU/OUH Interview med professor Aleksander Krag, SDU/OUH
Interview med konsulent Jens Bukrinsky Interview med konsulent Jens Bukrinsky
Senest opdateret 03. oktober 2022