Gå til indhold

Static Analysis for Dynamic Languages (SADL)

Projektbeskrivelse

Softwareudviklere vælger ofte at anvende såkaldte dynamiske programmeringssprog på trods af disses begrænsninger i forhold til programmeringssprog med statiske type-systemer. Fleksibiliteten af de dynamiske sprog gør dem i mange tilfælde mere velegnede til hurtig udvikling af mindre programmer, hvorimod sprog med statiske type-systemer har den fordel, at de giver mulighed for, at mange programmeringsfejl kan afsløres tidligt i udviklingsprocessen, hvor de er mindre omkostningskrævende at rette.

Målet for projektet er at lede udviklingen af en forening af de to typer programmeringssprog, så fremtidens programmører får mulighed for at anvende dynamiske sprog og på samme tid opnå fordelene fra statisk typede sprog. Dette vil bidrage til, at fremtidens software kan blive mere robust, effektiv og nemmere at udvikle og vedligeholde. Projektet bygger på lederens ekspertise inden for statisk program-analyse og tæt samarbejde med verdens førende eksperter inden for området.

Projektet forventes at levere videnskabelige publikationer i førende tidsskrifter og konferencer, prototype-implementationer, forskeruddannelse samt international mobilitet. Ophold ved centrale samarbejdspartnere vil give lederen mulighed for at studere succesfuld forskningsledelse i praksis, hvilket vil bidrage til udvikling af en forskningsgruppe på højeste niveau.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 23. april 2013