Gå til indhold

Opslag om støtte til europæiske forskningsprojekter indenfor bæredygtig fødevareproduktion

Prækvalifikation-ansøgningsfrist: udløbet. Det Strategiske Forskningsråd (DSF) er partner i det europæiske ERA-NET Bæredygtig Fødevareproduktion (SUSFOOD), hvor danske forskere kan søge penge til projekter. DSF har afsat 500.000 Euro til dansk deltagelse i opslaget.

Prækvalifikations ansøgningsfrist: Udløbet

Danmark deltager aktivt i ERA-NET Bæredygtig Fødevareproduktion (SUSFOOD), hvis formål er at øge samarbejdet og koordineringen af EU's nationale forskningsprogrammer inden for bæredygtig fødevareproduktion, inkluderende hele forsyningskæden fra primærproducent til forbrugeren.

De store udfordringer, som Europa står over for stiller krav om bæredygtige løsninger på områder som: Fødevare forsyningssikkerhed - for at sikre mad nok til verdens voksende befolkning samt en bæredygtig fødevareproduktion der tager hensyn til stadigt faldende forsyninger af energi, vand, naturressourcer, samt klimaforandringer.
SUSFOOD består af 25 partnere fra 16 europæiske lande. Der skal indgå mindst tre SUSFOOD partnerlande i samarbejdet. Den samlede ramme fra dansk side er 500.000 euro, og det er hensigten at støtte flere projekter. Projekterne forventes at løbe over max tre år.

Der er prækvalifikation med frist d. 3. maj 2013. Projekterne forventes at starte tidligst i 2014.

Kontakt

Niels Gøtke
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 83 96
Email: nigoe@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2013