Gå til indhold

Universiteter og Kunstneriske Institutioner

Kontoret er den primære indgang for universiteter og kunstneriske institutioner og har ansvaret for den løbende styringsdialog og uddannelsesudvikling på området.

Vi bidrager til policy- og uddannelsesudvikling og implementering af regeringens politik inden for kontorets ansvarsområder. Vi har tværgående ansvar for et antal områder, der går på tværs af de videregående uddannelser, bl.a. censorområdet, digitalisering og grøn omstilling i uddannelserne. Kontoret arbejder med international uddannelses- og forskningssamarbejde bl.a. gennem internationale institutioner som Det dansk-kinesiske Universitetscenter i Beijing og European University Institute. 

Vores opgaver omfatter bl.a.:

  • Styringsdialog og tilsyn med universiteter og kunstneriske institutioner, herunder indgåelse af og opfølgning på strategiske rammekontrakter med den enkelte institution.
  • Uddannelsesudvikling, herunder udvikling og implementering af politiske initiativer om et fleksibelt uddannelsessystem og fremtidens kompetencebehov.
  • Viden- og policyudvikling for bl.a. grøn omstilling i uddannelser, fremmedsprog, digitalisering og studerendes trivsel.

Kontorchef Pernille Ulrich

Senest opdateret 09. maj 2023