Du er her: Forside Publikationer 2019 Danish collaboration with innovative clusters in Southern Germany

Danish collaboration with innovative clusters in Southern Germany

Forside
Formålet med denne ICDK Outlook, er at give danske forsknings- og innovationsaktører et redskab til at samarbejde med og gennem innovationsklynger i det sydlige Tyskland ved at give et overblik over klynger og samarbejdspotentiale.
Kontakt
Ditte Nissen Lund
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 77
Email: dnl@ufm.dk
: 19. marts 2019
: 978-87-93706-41-5
: Styrelsen for Forskning og Uddannelse
: 2019
: 1
: 32

Sydtyskland og især delstaterne Bayern og Baden-Württemberg er præget af innovative økosystemer med tæt samarbejde mellem forskningsinstitutioner og højteknologiske virksomheder. Klynger spiller ofte en rolle som centrale indgangspunkter og facilitatorer for samarbejde, også med internationale partnere.

Bayern og Baden-Württemberg er europæiske hotspots inden for Industrie 4.0: De to delstater er ledende inden for avancerede fremstillings- og automations-teknologier med førende teknologivirksomheder og topforskningsinstitutioner på tværs af en række af sektorer. Investeringerne i FoU er høje, og de har succes med at tiltrække EU-finansiering inden for Horizon 2020-søjlen Industrielt Leder-skab. Virksomhederne og forskningsinstitutionerne samarbejder i innovations-klynger, som på den måde kan være relevante indgangsvinkler for mange dan-ske interessenter.

Denne Outlook er udarbejdet på baggrund af interviews med repræsentanter fra innovationsklynger og desk-research og indeholder i korte træk:

-     Kortlægning med overblik over nogle af innovationsklyngerne i det sydlige Tyskland;

-     Beskrivelse af aktiviteterne i disse klynger samt mulige samarbejdsfelter for danske aktører

-     Anbefalinger om, hvordan danske vidensinstitutioner og virksomheder, der ønsker at samarbejde med deres tyske kolleger, kan komme i gang med dette.

God læselyst

Senest opdateret 19. marts 2019