Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Institutioner og drift Økonomi Puljer og fonde Pulje til udvikling af 1-årige akademiske universitetsuddannelser

Nye uddannelser på vej – 1-årige akademiske universitetsuddannelser

Nu kan universiteterne udvikle 1-årige akademiske overbygningsuddannelser.
Kontakt
Mia Wallin
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 80 27
Email: miw@ufm.dk
Anette Birna Muus Day
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 61
Email: AMU@ufm.dk

Det er nu blevet muligt for universiteterne at udbyde forskningsbaserede 1-årige akademiske overbygningsuddannelser som en ny type ordinær heltidsuddannelse (60 ECTS).

Det er en del af den Aftale om mere fleksible universitetsuddannelser, som Folketingets partier indgik i december 2018.

Baggrund for initiativet er at give de studerende en hurtigere vej til arbejdsmarkedet end den traditionelle 2-årige kandidatuddannelse. Uddannelserne henvender sig både til studerende med en akademisk bacheloruddannelse, som ønsker at påbegynde en 1-årig akademisk overbygningsuddannelse i direkte forlængelse af bacheloruddannelsen, og bachelordimittender, som har erfaringer fra arbejdsmarkedet.

Opstartstilskud

Universiteterne har haft mulighed for at søge om opstartstilskud til 1-årige akademiske overbygningsuddannelser. Midlerne er blevet udmøntet i en opstartspulje med to ansøgningsrunder i hhv. 2019 og 2020.  Der er blevet ansøgt og bevilget opstartsmidler til udvikling af i alt 9 1-årige akademiske overbygningsuddannelser. Ansøgningsfristen var torsdag den 5. november 2020.

Uddannelserne forventes tidligst udbudt fra foråret 2021.

Senest opdateret 22. december 2020