Gå til indhold

esas opdatering i Prod 20-05-2021

Release 1.2.1.436

Præprod har produktionsdata fra den 16-04-21.

 

1. Rettelser i denne opdatering

 

Kraftig forbedring af performance ved CVR kald. Reducer P-nummer kald til Datafordeler (SSISESAS-2448)
Problemstilling:
Det tager lang tid at få vist en oversigt med P-numre, når en bruger udfylder CVR-nummer i skærmbilledet "Ny Institution/Virksomhed" for virksomheder med mange P-numre.

Løsning:
P-numre som allerede er indlæst i esas hentes ikke længere fra Datafordeleren. De bliver fortsat opdateret i en natlig kørsel. Oversigten med P-numre vil være komplet, idet dem der allerede findes i esas suppleres med manglende P-numre hentet via Datafordeleren.

Aktiv bilag registreret til slettet (SISESAS-2905)
Problemstilling:
Når vi åbner nogle bilag til en ansøgning står der ”Bilaget er blevet slettet”. Status på bilaget er aktiv.

Løsning:
Det hændte download af bilag fra optagelse.dk fejlede, hvorfor bilag ikke blev hentet. Der blev dog oprettet en post til bilaget i esas, men posten pegede ikke på noget bilag. Derfor troede systemet det var slettet.

Hvis afhentning af et bilag fejler, sættes integrationsstatus til "Indlæsning fejlet", og bilaget forsøges regelmæssigt at blive hentet.

Sagsbehandlingsstatus er forskellig i listevisningen og når man går ind på selve ansøgningen  (SISESAS-2939)
Problemstilling:
Vi oplever at flere af de ansøgere, som vi har givet en sagsbehandlingsstatus "samtale", og som derefter har annulleret deres ansøgning forsat fremgår på vores listevisning med sagsbehandlingsstatus "samtale". Men når vi går ind på ansøgningen, er sagsbehandlingsstatus blevet ændret til "færdigbehandlet".

Løsning:
Nu vil sagsbehandlingsstatus altid være ens i ansøgningsvisningen og i listevisningen.

Personer ejet af andet UC kan ikke trækkes ud via O-data  (SISESAS-2971)
Problemstilling:
Vi har et studieforløb som vi godt kan trække ud, men da personen er ejet af en anden institution kan vi ikke trække personen ud via O-data.

Løsning:
Tilpasset løsningen således at personer automatisk bliver delt med institutionens integrationsteam, således at det er muligt at hente personer ejet af en anden institution ud..

Fejlmeddelelse ved duplikering af SUE (SISESAS-3005)
Problemstilling:
Vi får en fejlmeddelelse, når vi forsøger at duplikere en SUE.

Løsning:
Det er nu muligt at duplikere en SUE uden fejl opstår.

Ansøgningsresume - ændringer (SISESAS-3034)
Problemstilling:
Vi har erfaret at der er blevet ændret i det ansøgningsresume som vedhæftes en ansøgning fra nemStudie. Vi undrer os over hvorfor det er blevet ændret fra at indeholde den information som ansøgeren har angivet i sin ansøgning, til nu kun at indeholde begrænset information.  

Løsning:
Ansøgningsresume har fået tilføjet manglende informationer.

Kandidat - Ansøgningshandling i nemStudie (SISESAS-3148)
Problemstilling:
I sektionen "Dispensationer og Merit" udløses der en ansøgningshandling når vi angiver mangler i feltet "Ansøgning om dispensation for kandidatregel".

Ansøgningshandlingen/boksen på nemStudie er IKKE tilrettet, og der står dobbeltuddannelse. Dobbeltudd. reglen er erstattet af kandidatreglen.

Løsning:
Tekster er ændret som føgler.

Dansk:
Ansøgning om dispensation for dobbelt uddannelse til --> Ansøgning om dispensation til kandidatreglen

Venligst tilføj bilag som kan validere at du kan søge en dispensation for dobbelt uddannelse til --> Venligst tilføj bilag som kan validere at du kan søge en dispensation for kandidatreglen

Engelsk:
Double education dispensation til --> Dispensation for Master Degree

please add documentation to validate that your eligable to apply for double education dispensation til --> Please add documentation to validate that your eligable to apply for a dispensation for the Master Degree.

Studerende som ikke kan foretage en ansøgning i nemStudie - Statsborgerskab (SISESAS-3245)
Problemstilling:
Statsborgerskab kan ikke udfyldes.

Løsning:
Hvis ansøger tidligere er registreret og har indsendt ansøgninger, men statsborgerskab ikke er udfyldt, vil det nu være muligt at udfylde statsborgerskab ifm. en ny ansøgning oprettes​.

Fejl ved ansøgning ÅU- arbejdsproces mislykkes (SISESAS-3259)
Problemstilling:
Vi løber desværre ind i problemer med flere ansøgninger til ÅU, hvor arbejdsprocessen "Overførsel af Ansøger og Ansøgning til Studerende og Studieforløb" mislykkes.

Vi kan se, at på flere at de ansøgninger som fejler har ansøgeren været indskrevet hos os før - fx på en af grunduddannelserne eller CFU, men er afsluttet derfra..

Løsning:
Forklaringen på at I har oplevet udfordringer med at overfører ansøgningen til studieforløb skyldes at personen i forvejen er kendt i esas og med en konverteret personoplysningen uden et lokalt studienummer. Systemet forventer at der er udfyldt et studienummer. Sagen er relateret til samme problem beskrevet i SISESAS-3475​. Det er gjort sådan at hvis personoplysningen mangler lokalt studienummer og der på den juridiske afdeling er sat op til at bruge person-ID som håndtering af studienummer sættes det manglende studienummeret til personID som normalt vil ske ved oprettelse af en ny personoplysning.

Score/point fra samtalebooking-systemet, bliver ikke overført til "Kvalifikationspoint sum" (SISESAS-3261)
Problemstilling:
Vi har oprettet et kvalifikationskriterie "Samtalesystem" i esas, hvor scoren/point fra samtalebooking-systemet bliver indlæst på ansøgningen. Vi kan dog se, at pointene ikke bliver ført ned i "Kvalifikationspoint sum".

Løsning:
Point fra samtalebooking systemet bliver nu lagt til i kvalifikationspoint sum.

K18 skal medtage "Afslag" (SISESAS-3270)
Problemstilling:
K18 annulleringsindberetningen til KOT medtager ansøgninger med Sagsbehandlingsafgørelse "Ikke-optagelsesberettiget". Efter at K18 blev færdigudviklet er Sagsbehandlingsafgørelse "Afslag" blevet tilføjet. Da det ikke i esas fremgår at "Afslag" ikke skal bruges til KOT ansøgninger og det i vejledningen fremgår at begge kan benyttes, og institutionerne allerede benytter Afslag på KOT ansøgninger, vil bedste løsning være at ændre K18 indberetningen så både ansøgninger med Sagsbehandlingsafgørelse "Ikke-optagelsesberettiget" og "Afslag" medtages.

Løsning:
Det er rettet så K18 indberetning medtager "Afslag" og "Ikke-optagelsesberettiget"..

Fejl ved indlæsning fra optagelse.dk (SISESAS-3326)
Problemstilling:
Ved indlæsning fra optagelse.dk til esas kommer nogle ansøgninger ikke over, men viser fejlmeddelelsen "E6302: Der skete en fejl i forbindelse med indlæsning af ansøgninger. Det natlige opsamlingsjob vil forsøge at rette op på dette problem. Hvis problemet fortsætter, så kontakt esas support".

Løsning:
Læreruddannelsen har slettet kot-grupper med samme områdenummeropsætning og gruppenummer som den eksisterende kot-gruppe. Lige nu henter processen alle kot-grupper ud, uden at tage højde for om de er slettet eller ej. Løsningen er at der kun hentes aktive kot-grupper ud.

Deling af kvalifikationspoint (SAMLET SAG) (SISESAS-3402)
Problemstilling:
På alle finansudbud er der udarbejdet fælles kvalifikationskriterier. Jeg har testet det af på nogle ansøgere og det ser ud til at virke fint, hvis jeg taster point på en ansøger, der har søgt Finansøkonom DK og Finansøkonom Thisted DK, så deles det fint med det andet udbud. Men taster jeg point på Finansøkonom DK og ansøger også har søgt PB i Finans, så deles point ikke..

Løsning:
Problemet kunne opstå når flere ansøgninger blev indsendt på samme tid. Kvalifikationspointene bliver nu delt korrekt.

Fejl i engelsk tekst på nemStudie - Status (SISESAS-3424)
Problemstilling:
En status på nemStudie fremgår forkert på engelsk.
Lige nu står der blot ”Undefined” – på dansk står der ”Ikke optaget”.

Løsning:
Engelsk tekst vises nu.

KOT kontrol virker ikke på PP (SISESAS-3435)
Problemstilling:
Jeg kan ikke få KOT kontrollen til at fungere fra ansøgningsopsætningen. Der sker ingenting.

Løsning:
Det ser ud til at skyldes timeout, når inrule henter data. Timeout er hævet til 180 sek fra 30 sek.

Der oprettes ikke Studieforløb og GUE på ny ansøger (SISESAS-3475)
Problemstilling:
En given ansøger kunne ikke optages.

Løsning:
Der har været en omskrivning af koden som sætter det lokale studienummer på personoplysningen ifm. med man overfører ansøger til person. Der var desværre sneget sig en fejl ind som forhindrede oprettelse af personoplysninger, når man bruger integrationsID.

Forhåndsmeritter slettes ved sletning af bedømmelsesrunde (SISESAS-3488)
Problemstilling:
Når en bedømmelsesrunde slettes, så slettes også eventuelle forhåndsmeritter på de GUE'er, som er tilhørende på bedømmelsesrunden.

Løsning:
Meritter bliver ikke slettet fra GUEn når en bedømmelsesrunde slettes. Ligeledes bliver bestået bedømmelser heller ikke længere slettet.

2. Scripts i denne opdatering

 

Aktiv bilag registreret til slettet (SISESAS-2905)

Problemstilling:
Der mangler bilag fra optagelse.dk.

Løsning:
Fejlen med afhentning er blevet rettet (også sag SISESAG-2905). Dette script køres for at hente manglende bilag til ansøgninger som allerede er indlæst fra optagelse.dk

Personer ejet af andet UC kan ikke trækkes ud via O-data (SISESAS-2971)
Problemstilling:
Script i relation til kodeændring i samme sag.

Løsning:
Scriptet sikrer personer ejet af en anden institution deles med den institution, hvor den studerende har et studieforløb.

Score/point fra samtalebooking-systemet, bliver ikke overført til "Kvalifikationspoint sum" (SISESAS-3261)
Løsning:
Kvalifikationspoint genberegnes på eksisterende ansøgninger.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 20. maj 2021