Indberetningsperioden er fra 01-10-2016 til 30-09-2017.
DST har dannet en masterfil til hver institution og filen kan indlæses i SIS med jobbet S288 jf. vejledningen ADM 253-1 Indberetning af uddannelsesoplysninger til Danmarks statistik, ordinær uddannelse (S128)
Der er i år lavet yderligere en vejledning, som beskriver hele indberetningsprocessen med mikro- og makrokontrol af data ADM 260-1 Ordinæruddannelsesindberetning til Danmarks statistik
Når Masterfilerne er klar kan der køres kladder, men den endelige samlede indberetning skal kontrolleres, og godkendes, i perioden mellem den 30/9 og 4/10.
Proceduren omkring indberetning af uddannelsesoplysninger for ordinære studerende til Danmarks Statistik (DST) beskrives overordnet nedenfor, men læs venligst de to vejledninger.
- Institutionerne opretter en sag til SIS supporten om at de har dannet en samlet kladde for hele institutionen, og er klar til dannelse af en kontroltabel (makrokontrol)
- SIS supporten danner kontroltabeller med udsving for hhv. bestand, tilgang, fuldførte og afbrud, og vedhæfter filen på den oprettede supportsag til de enkelte institutioner
- Institutionen gennemgår kontroltabellerne i forhold til deres indberetning i år og året før. Institutionen vurderer om tallene er korrekte, og om de enkelte udsving, eller mangel på samme, er korrekte
- Ved fejl i data skal det rettes i SIS og der skal køres en ny kladde indberetning og udarbejdes en opdateret makrokontrol
- Er der udsving i kontroltabellen, som er markeret med gult, og ikke er fejl i data, skal institutionerne skriftligt kommentere udsvinget i kontrolarket
- Institutionerne vedhæfter kontroltabellen tilbage til SIS supporten, når indberetningen og kontroltabellen er endelig godkendt, og udsving er kommenteret
- SIS supporten samler alle kommenterede kontroltabeller og sender dem til DST
- DST modtager indberetningen, sammenligner indberetning og kontroltabel og vurderer data
DST henvender sig evt. til SIS supporten og institutionen om indberetningen, og beder evt. om en genindberetning.