Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Internationalisering Internationalt samarbejde om vejledning

Internationalt samarbejde om vejledning

Det er vigtigt, at danske unge og studerende kender de mange muligheder for at opnå internationale kompetencer og kvalifikationer i løbet af uddannelsen. Det internationaliserer danske uddannelser.
Kontakt
Birtha Theut
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 22
Email: BT@ufm.dk

Billede fra study in denmark

Uddannelses- og Forskningsministeriet varetager dansk deltagelse i to EU-netværk, der bl.a. skal fremme den internationale dimension i vejledningen af unge.

Euroguidance

Euroguidance er et europæisk netværk af nationale ressourcecentre for vejledning. Netværket fremmer den internationale dimension i vejledningen og formidler viden om vejledning og mobilitet i uddannelse og læring. Euroguidance formidler blandt andet information om uddannelse og erhverv i de europæiske lande og skaber hermed et godt grundlag for at vejlede om mobilitetsspørgsmål.

Eurodesk

Eurodesk er et europæisk netværk, der bl.a. skal styrke formidlingen af EU’s mobilitetsprogrammer blandt unge i Europa. Derudover skal netværket understøtte, at institutioner, vejledere og organisationer kan indhente viden om unges muligheder for arbejde og uddannelse i de andre europæiske lande.

Senest opdateret 15. august 2019