Gå til indhold

Odense: Informationsmøde om Erasmus+ mobilitet og Nordplus for Videregående Uddannelser

Arbejder du med de videregående uddannelser, og ønsker du at styrke den internationale dimension på din institution? Så deltag ved informationsmødet, hvor du kan blive klogere på tilskudsmuligheder til internationale aktiviteter frem mod ansøgningsfristerne i 2020.
 • Tid og sted
 • Hvornår 27. november 2019 fra 10:00 til 15:00
 • Hvor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
  Niels Bohrs Allé 1
  5230 Odense M
  Lokale: D.201 (blok D, over biblioteket)

Målgruppe

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til informationsmøde om Europa-Kommissionens tilskudsprogram Erasmus+ og Nordisk Ministerråds tilskudsprogram Nordplus.

Informationsmødet er primært målrettet dig, som vil vide mere om Erasmus+-programmet eller Nordplusprogrammet, og som gerne vil arbejde med internationalt samarbejde og aktiviteter inden for sektoren for videregående uddannelser.

Mere specifikt er informationsmødet målrettet internationale koordinatorer og medarbejdere, der arbejder med internationalisering på institutionerne.

Hvis du allerede kender til Erasmus+- og Nordplusprogrammet, kan det alligevel være relevant at deltage, da vi også vil komme omkring den nye programperiode (fra 2021).

Program


9.30 - 10.00: Registrering, kaffe og brød

10.00 - 10.15: Velkomst v/ Anne Mygind Brodersen

10.15 - 12.00: Europæisk mobilitet under Erasmus+ Key Action 103 v/ Sanne Karlskov

 • Status 2019
 • Opfølgning på interimrunden
 • Digitalisering
 • Call 2020, herunder mobilitetssatser
 • Ny programperiode fra 2021, herunder charter 

12.00 - 13.00: Frokost

13.00 - 14.00: International mobilitet under Erasmus+ Key Action 107 v/ Lisbet Crone Markussen

 • Introduktion til KA107
 • Status 2019
 • Call 2020
 • Ny programperiode fra 2021

14.00 - 14.30: Gløgg og æbleskiver

14.30 - 14.50: Samarbejde i Norden og Baltikum v/ Sanne Karlskov
Nordplus for Videregående Uddannelsesinstitutioner

14.50 - 15.00: Dagen rundes af

Formål

Ved mødet vil du blive præsenteret for mulighederne inden for og rammerne omkring Erasmus+ mobilitet og Nordplus. Du vil blive klogere på, hvilke aktiviteter der er mulige, hvis din institution i højere grad ønsker at orientere sig mod udlandet, samt hvordan disse aktiviteter kan omsættes til dit projekt og dermed bidrage til at styrke det internationale arbejde på din institution eller i din organisation. Du vil kende til institutionens mulighed for eksempelvis at sende studerende eller medarbejdere ud i verden med tilskud fra Erasmus+ eller institutionens mulighed for at etablere samarbejde og netværk på tværs af Norden og Baltikum med tilskud fra Nordplus.

Nedenfor finder du links til yderligere information om programmerne.

Efter mødet vil du have grundlaget for at gå videre med en ansøgning til fristerne i starten af 2020.

Tilmeldingsfristen er overskredet.

Kort om Erasmus+

Erasmus+ er EU's uddannelsesprogram. Programmet uddelte i 2019 35,6 millioner euro til projekter mellem institutioner og organisationer i Danmark og de europæiske lande. Programmet giver mulighed for eksempelvis at sende lærere eller andre medarbejdere på efteruddannelse i udlandet eller lave udviklingsprojekter og udvekslinger – herunder elevmobilitet – med andre institutioner i Europa, mens programmet også åbner op for projekter og samarbejde på tværs af uddannelsessektorer og med andre organisationstyper.

Kort om Nordplus

Nordplus er Nordisk Ministerråds tilskudsprogram. Nordplus dækker de nordiske og baltiske lande, og det er muligt at søge om tilskud til netværk, projekter og mobilitet for både lærere eller pædagogisk personale og elever. Målet er at styrke og udvikle samarbejdet samt danne netværk mellem institutioner i de deltagende lande, mens der også er fokus på de nordiske sprog.

 

Kontakt

Lisbet Crone Markussen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 56
Email: lcm@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 16. juni 2020

Afsendere