Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Deltag i arrangementer 2020 Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne november 2020

AFLYST: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Seminaret foregår den 23. november 2020 på Hotel Park i Middelfart
Kontakt
Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: LMB@ufm.dk

Tid og sted

23. november 2020 fra kl. 09:30 til 16:30
Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart

Omfanget af den internationale mobilitet i erhvervsuddannelserne har siden foråret taget et ordentligt dyk på grund af COVID-19, og det er fortsat usikkert, hvornår mobilitetsaktiviteter rigtig kommer i gang igen.

Men vi håber på, at det vender en gang til næste år. At dømme efter aktiviteten i de seneste år er der i der i hvert ikke mangel på interesse for international mobilitet på erhvervsskolerne.  Det viser søgningen til Erasmus+-programmet og det store antal elever, som tager af sted på praktikophold gennem PIU-ordningen (Praktik i Udlandet).

Selvom den internationale mobilitet lige nu ligger meget stille, er der stadig god brug for at mødes, drøfte aktuelle spørgsmål og udveksle erfaringer og praksis mellem internationale koordinatorer, PIU-koordinatorer og andre, der arbejder med elev- og lærermobilitet og internationale projekter.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen arrangerer derfor i lighed med tidligere år et seminar om international mobilitet. På grund af COVID-19 er det besluttet, at seminaret i år afvikles over blot en enkelt dag. Men stadig med et fyldigt program.

På seminaret vil der blandt andet være oplæg og snak om inklusion i det nye Erasmus+ program, erfaringer med PIU i en Corona-tid, ECVET og læringsmålsbeskrivelser ved mobilitet i social- og sundhedsuddannelserne, udbytte af staff-mobilitet, værdien af konsortiesamarbejde blandt erhvervsskoler og mobilitet i Norden.

Derudover kan deltagerne få lejlighed til at høre to erhvervsskolelederes bud på, hvorfor en strategisk tilgang til internationalt samarbejde er vigtig., og der vil være oplæg om Erasmus+ mobilitet for elever på HTX, administration af PIU-ordningen hos AUB og om partnerskabsprojekter inden for erhvervsuddannelse i Erasmus+ KA2 og KA3.  

Praktiske oplysninger

Seminaret finder sted fra mandag den 23. november kl. 09.30 (morgenmad fra kl. 08.30) til kl. 16.30 på Park Hotel, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart.

Det er i år gratis at deltage i seminaret. Vær opmærksom på, at der er begrænset deltagerantal, så det kan være en fordel at tilmelde sig hurtigt.

Tilmeldingsfrist er den 2. november 2020.

Senest opdateret 26. oktober 2020