Professionshøjskolen University College Nordjylland er nu blandt hele ni danske uddannelsesinstitutioner, der indgår i en række ’Europæiske Universiteter’. Danske videregående uddannelser er således med helt i front, når det gælder internationale ambitioner.
Nyheder
Tidligere i år nåede EU-programmet Erasmus+ en milepæl med mere end 15 millioner deltagere i læringsmobilitet siden 1987. Med offentlig adgang til statistik og visuelle fremstillinger af data kan alle interesserede få adgang til faktuel viden om Erasmus+.
Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps styrker internationale kompetencer og personlige færdigheder, men fremmer også det internationale miljø på involverede uddannelsesinstitutioner og i organisationer. Det viser to nye nationale rapporter om EU-programmerne og deres effekter.
VIA University College er netop føjet til rækken af danske videregående uddannelsesinstitutioner, der indgår som partnere i en række ’Europæiske Universiteter’. Med det nye partnerskab følger 14,4 millioner euro over en fireårig periode.
Fire danske institutioner skal bidrage til at styrke målsætninger og praksis for læreruddannelser og professionsudvikling i Europa gennem deltagelse i internationale partnerskaber.
Europa-Kommissionen har netop udpeget Syddansk Universitet til at indgå i et partnerskab med otte andre europæiske universiteter som en del af de såkaldte ’Europæiske Universiteter’. Alliancen vil modtage op til 14,4 millioner euro over en fireårig periode.
Kender du unge, der gerne vil have mulighed for at lære, dele deres visioner med andre, møde folk og involvere sig i aktiviteter i hele Europa? Så fortæl dem om Det europæiske år for unge! EU har besluttet at dedikere 2022 til den unge generation, dens visioner og de spørgsmål, der optager den mest.
Hvad er klimaaftryk og klimavenlig mad? De spørgsmål følte en grønlandsk 9. klasse sig ret sikre på. Men i denne uge mødte de for første gang deres jævnaldrende projektpartnere i et EU-projekt om klimavenlig mad. Og i hverken Sverige eller Frankrig er det altså ”eco-friendly” at spise meget kød.
Det nye program for Erasmus+ 2021-2027 er lanceret. Med programmet følger 33,9 millioner euro i 2021, som danske institutioner og organisationer kan ansøge om til internationalt uddannelsessamarbejde.
Afventer du nyt om den kommende programperiode for EU’s uddannelsesprogram Erasmus+? Tilskudsmuligheder? Ansøgningsfrister i 2021? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til en række informationsmøder, som du allerede nu kan sætte i kalenderen.
Europa-Kommissionen har meldt ud, at der er indgået en politisk aftale om det nye program for Erasmus+ 2021-2027. Med et budget på over 26 milliarder euro vil det nye program være mere inkluderende og internationalt, men også mere digitalt og grønnere.
Emilie Qvist Kjærgaard fra Hotel- og Restaurantskolen har været i USA og leveret årets bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Sammen med andre erhvervsskoleelever er hun med til at inspirere og øge kendskabet til mulighederne for praktik i udlandet.
Siden foråret er antallet af elever fra erhvervsskolerne på Erasmus+-ophold i udlandet styrtdykket. Med det nuværende smittetryk i Europa er der ikke udsigt til, at det billede ændrer sig væsentligt i den nærmeste tid. Men ikke alle elever vælger at blive hjemme.
Igen i 2020 er det lykkedes en række danske videregående uddannelsesinstitutioner at få del i at videreføre eller opstarte et Erasmus Mundus-studieprogram. 5 ud af de i alt 40 bevilgede projekter i 2020 har en dansk partner eller associeret partner.
Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Copenhagen Business School er nu føjet til rækken af danske videregående uddannelsesinstitutioner, der indgår som partnere i en række nye Europæiske Universiteter.
Université de Lille søger danskunderviser til tidsbegrænset stilling fra september 2020
Stigende antal studerende, der tager på udvekslingsophold med Erasmus+, får alle deres udenlandske uddannelsesaktiviteter godkendt, når de er hjemme igen. Men der er stadig plads til forbedring. Det viser en ny undersøgelse af mere end 60.000 udvekslingsophold fra Danmark og fire andre lande.
Fra Vancouver i vest til Shanghai i øst. Danske lektorer er i årtier blevet sendt ud i verden for at undervise udenlandske studerende i det danske sprog samt vores kultur- og samfundsforhold. Underviserne indstilles af Lektoratsudvalget, som netop har fået to nye medlemmer.
Osaka Universitet i Japan søger underviser i dansk fra april 2020.
Københavns Universitet og Aalborg Universitet bliver en del af et nyt samarbejde i 17 nye Europæiske Universiteter, som skal være drivkraft bag et styrket samarbejde om forskning og uddannelse i Europa.
Skyd en 3-minutters film, eller skriv en god historie om dit praktikophold i udlandet og deltag i Styrelsen for Forskning og Uddannelses PIU-konkurrence. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier og film.
Danske skoler vil i stigende grad samarbejde om udvekslingsprojekter med skoler i Tyskland, Frankrig eller Spanien. Ved ansøgningsrunden i marts for tilskud til europæiske partnerskaber mellem skoler har Styrelsen for Forskning og Uddannelse modtaget dobbelt så mange ansøgninger som sidste år.
Tre universiteter i henholdsvis Beijing, Beograd og Wien har hver en ledig stilling som underviser i dansk fra efteråret 2019.
Du kan nu søge tre ledige stillinger som danskunderviser på udenlandske universiteter i henholdsvis Gdansk, Milano og Tartu.
Ved 2019’s første ansøgningsrunde til Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps har i alt 190 projekter søgt om tilskud for 30,8 millioner euro.
I dag nåede Ministerrådet til politisk enighed om forslaget til det kommende Erasmus+ program.
Styrelsen for Forskning og Uddannelse søger eksterne evaluatorer til at vurdere projektansøgninger og afrapporteringer inden for EU-programmerne Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps i perioden 2019-2020.
Europa-Kommissionen har offentliggjort sit forslag til det kommende Erasmus program (2021-2027) og lægger op til at fordoble budgettet – fra 14,7 til 30 milliarder euro.
Et Erasmus+ strategisk partnerskab er en god mulighed for at udvikle et uddannelsesfagligt område i samarbejde med partnere i andre europæiske lande. I alt har 91 danske institutioner søgt om et strategisk partnerskab ved ansøgningsrunden i marts 2018.
Vil du undervise i dansk på et udenlandsk universitet? Så er det nu, du skal søge, for Lektoratsordningen mangler tre nye sendelektorer – i Bulgarien, Holland og Frankrig.
Handlinger tilknyttet webside