Gå til indhold

Erasmus+ på Ungdommens Folkemøde

Hvorfor gider danske unge ikke tage ud i Europa for at arbejde frivilligt eller på udveksling – når alt er betalt af EU? Det spurgte vi 50 gymnasieelever om på en workshop på Ungdommens Folkemøde.

Ungdommens Folkemøde 2

’Kom på Instagram, så man kan se, at det rigtigt sker’, ’Kom ud på vores gymnasium til morgensamling og fortæl om mulighederne’, ’Lav et indslag om Erasmus+ på DR, så man ser det’, ’Lav YouTube adds med reklame for Erasmus+, så vi ikke kan slippe for det’. ’Erasmus+ skal være på SnapChat og Facebook’.

Over 50 unge fra tre gymnasier i Gribskov, Gladsaxe og Kalundborg kom til workshop om Erasmus+ på Ungdommens Folkemøde, hvor de blev spurgt om, hvorfor så få danske unge mellem 13 og 30 år ruger den gratis mulighed for at rejse ud i Europa. I små grupper diskuterede de, hvordan Erasmus+ kan blive mere populært, og de lavede hver deres lille kampagneplan for at nå deres jævnaldrende. Og de havde masser af ideer.

Ungdommens Folkemøde

Emmeli Rosa Adler fra 3.T på Gladsaxe Gymnasium synes, det er superfedt, at man kan komme ud og hjælpe andre ved at arbejde frivilligt. Og Oliver Holte Frederiksen fra 3.U på Gribskov Gymnasium inviterede Erasmus+ til morgensamling på gymnasiet for at fortælle om mulighederne, som  ellers kan være svære at overskue.

Sofia Stenelt fra 3. Z på Kalundborg Gymnasium var hurtig til at finde Erasmus+’s hjemmeside på sin telefon og dømme den ude: ’Det ligner noget kommunalt, helt hvidt og gråt. Det ligner en regnvejrsdag. Jeg kendte ikke Erasmus+, men jeg er virkelig interesseret. Jeg vil gerne snart tage et sabbatår, og det kunne jeg helt vildt godt tænke mig at bruge på at lave frivilligt arbejde.’

De fleste af de unge kendte godt navnet Erasmus+, men vidste ikke rigtig, hvad det står for – og det var nyt for alle, at man ikke selv skal have penge op ad lommen for at rejse ud i Europa og arbejde frivilligt. Det ved de nu. Og Erasmus+-teamet fik lektier for – så vi ses på Snappen!  

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024

Afsendere