Gå til indhold

Ophørt - Kulturaftalerne: Sommersprogkurser og længerevarende ophold

Under Kulturaftalerne blev der givet stipendier til studieophold i udlandet for danske studerende og forskere inden for de lange videregående uddannelser, og i Danmark til studieophold og sommersprogkurser for studerende og forskere fra udvalgte lande.
Kontakt
Therese Hyll Bruun
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 17
Email: thbr@ufm.dk
Lisbet Crone Markussen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 56
Email: lcm@ufm.dk
Kontakt

Bemærk:

Finanslovsmidlerne til Kulturaftaleordningen blev omlagt med virkning fra Finanslov 2021. Det betyder, at der ikke vil være midler til at udbyde nye stipendiepladser til sommersprogkurser og længerevarende studieophold i 2021. 

Den nedenstående information bibeholdes af hensyn til administration af bevillinger fra 2020.

For danske studerende og forskere: Kulturaftalerne i udlandet

Danmark havde indgået aftale med Egypten, Japan, Kina, Rusland og Sydkorea om at udbyde en række stipendier til danske studerende til både længerevarende ophold og sommersprogkurser af varierende længde.

Aftalerne er opsagt i 2020, og det er ikke afklaret, om danske studerende kan søge udenlandske statsstipendier fra 2021.

Følg nedenstående links for ældre information vedrørende procedurer, varighed, ansøgningsskemaer, frister mm.

Vælg destination

Sommersprogkurser

Udvalgte kursussteder i Danmark har til og med 2020 udbudt sommersprogkurser i dansk sprog og kultur til udenlandske studerende fra 41 deltagerlande.

Længerevarende ophold

Derudover kunne studerende fra Brasilien, Egypten, Japan, Kina, Rusland og Sydkorea søge om et kulturaftalestipendium for at læse på en række danske videregående uddannelsesinstitutioner. Ordningen er opsagt med virkning fra 2021. De studerende, som er på længerevarende ophold i Danmark bevilget i 2020 afslutter deres ophold senest 30. september 2021.

 

Senest opdateret 28. oktober 2021