Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Kulturaftalerne For institutioner: Afholdelse og administration af sommersprogkurser

Ophørt - For sommersprogkursusudbydere: Afholdelse af danskkurser for internationale studerende under kulturaftalerne

Videregående uddannelsesinstitutioner, højskoler, sprogskoler og andre institutioner, der underviser i dansk på videregående uddannelsesniveau kunne søge om at holde sommersprogkurser for internationale studerende. Programmet er ophørt med virkning fra 2021.
Kontakt
Lisbet Crone Markussen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 56
Email: lcm@ufm.dk
Ditte Lauritzen Mwakalukwa
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 06
Email: dlm@ufm.dk
Kontakt

Bemærk:

Regeringen har omlagt finanslovsmidlerne til Kulturaftaleordningen med virkning fra Finanslov 2021. Det er derfor ikke midler til at udbyde sommersprogkurser i 2021.

Om sommersprogkurserne

Formålet med sommersprogkurserne under Kulturaftaleprogrammet var at udbrede kendskabet til dansk sprog og kultur blandt udenlandske studerende. Sommersprogkurserne var åbne for bachelor-, kandidat- eller ph.d.-studerende fra 41 udvalgte lande. Sommersprogkurserne skulle indeholde dansk­undervisning af høj kvalitet og et kulturelt program, der foregår både i klasselokalet og på ekskursioner.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse gav tilskud til gennemførelsen af sommersprogkurserne. Kurserne skal vare tre uger.

Yderligere information 

Senest opdateret 22. februar 2021