Gå til indhold

Sendelektor i dansk ved Università degli Studi di Milano, Italien

Dipartimento di Lingue, Letterature, Culture e Mediazioni (Institut for Fremmedsprog og Litteratur) ved Università degli Studi di Milano i Italien søger en ny lektor i dansk sprog og kultur. Stillingen ønskes besat pr. 1. oktober 2025.

Om danskfaget på universitetet

Dipartimento di Lingue, Letterature, Culture e Mediazioni fremmer, koordinerer og faciliteter forsknings- og undervisningsaktiviteter i følgende sprog: arabisk, brasiliansk, dansk, engelsk, fransk, hindi, japansk, kinesisk, norsk, portugisisk, polsk, russisk, spansk, svensk og tysk.

Der undervises i dansk på bachelor- og kandidatniveau som en del af Nordistik-studiet. De studerende vælger ét skandinavisk sprog samt et andet (ikke-nordisk) fremmedsprog. Kurserne i nordisk litteratur, sprogvidenskab og oversættelse er fælles for studerende på de tre skandinaviske sprog, så de kan udvikle passiv kompetence i alle tre sprog. Der undervises i de skandinaviske sprog  af lektorer, der har sprogene som modersmål. Det ideale målniveau for danskundervisningen følger Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog: A2 på 1. BA-år, B1 på 2. BA-år, B2 på 3. BA-år, C på MA.

Kurserne afholdes primært på dansk, delvist på italiensk (evt. engelsk) de første to år og udelukkende på dansk på senere år. Lektoren kan selv foreslå, hvilket materiale eller hvilke bøger hun/han vil anvende.

Om stillingen

Undervisningen forløber over to semestre à 10 uger fra begyndelsen af oktober til slutningen af maj, med en pause fra jul til midten af februar. Undervisningsforpligtelsen er på 320 konfrontationstimer per år fordelt på 4 kurser fra begynder til avanceret niveau, ét kursus på 1., 2. og 3. år af bacheloren samt ét kursus på MA-niveau, svarende til 12 timer ugentligt.  

Der undervises i alle sprogfagsdiscipliner: grammatik, tekstforståelse, mundtlig og skriftlig udtryksfærdighed. Dansk litteratur kan også anvendes i sprogundervisningen.

Herudover omfatter jobbet andre undervisningsrelaterede opgaver, såsom træffetid en gang om ugen, forberedelse og retning af opgaver og eksamination, samt den til stillingen knyttede administration. Den årlige forpligtelse er derfor samlet set på 338 timer.

I den årlige forpligtelse indgår mundtlige og skriftlige eksamener, der afholdes på en række dage i løbet af året. Skriftlige eksamener finder sted direkte efter kurserne i december og maj samt en dag i september og en dag i januar. Mundtlige eksamener afholdes syv gange om året: to dage i juni samt en dag i juli, september, december, januar og februar (umiddelbart før kursernes begyndelse). Eksaminationsopgaverne kan altså strække sig til anden halvdel af juli. Der er sommerferie i august.

 Derudover skal lektoren være indstillet på at rådgive studerende om studiemuligheder i Danmark og på at engagere sig i kulturformidlende arbejde. Dette kan bl.a. omfatte tilrettelæggelse af filmaftener og lignende, besøg af forfattere og andre kulturpersoner, kontakt til ambassaden og andre institutioner samt organisering af og deltagelse i konferencer mm. 

Kvalifikationer

Vi lægger vægt på, at du:

  • Er cand.mag. i dansk eller lignende fag
  • Behersker dansk på modersmålsniveau
  • Har undervisningserfaring, gerne med undervisning i dansk som fremmedsprog
  • Har et godt kendskab til danske samfundsforhold og til dansk litteratur, film og kultur
  • Er indstillet på at engagere dig i kulturformidlende arbejde
  • Har gode samarbejdsevner
  • Desuden vil det være en fordel, hvis du har gode italienskkundskaber i skrift og tale.

Løn og ansættelsesvilkår

Lektoren ansættes af universitetet efter de ved universitetet gældende regler. Ansættelsesperioden er 3 år med mulighed for forlængelse med maksimalt yderligere 2 år efter gensidig aftale.

Lektoren modtager løn fra universitetet. Lektoren er normalt ansat som Danish Visiting Lecturer med en årlig løn på 20.250 € (brutto). Lønnen udbetales på månedlig basis efter månedens afslutning. Den første løn modtages altså ultimo november 2025.

Tilskud fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen yder et årligt tilskud på 237.217,99 kr. (2025-niveau). Beløbet udbetales bagudrettet pr. måned. 

Det personlige tilskud og tilskud til rejse og flytning indberettes som B-indkomst til de danske skattemyndigheder. Om der skal betales skat af tilskuddene i Danmark, afhænger af en række personlige forhold, som ansøger bør afklare med sin skatteforvaltning. Hvis man bliver ansat, opfordres man til snarest muligt at kontakte de udenlandske skattemyndigheder samt eventuelt den nuværende sendelektor.

Ansættelsen er betinget af, at der eksisterer en gældende aftale mellem universitetet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

 Ansøgningsfrist

Der er ansøgningsfrist onsdag den 14. maj 2025 kl. 12.00.

Ansøgningen skal indeholde CV, dokumentation for eksaminer, undervisnings- og evt. forskningsvirksomhed.

Ansøgning og bilag sendes i én samlet pdf-fil til Lektoratsudvalget per e-mail på lektoratsordningen@ufm.dk med emnefeltet: Sendelektor i Milano.

Samtaler forventes afholdt af Lektoratsudvalget i uge 22 i København.

Efter afholdelse af samtaler indstiller Lektoratsudvalget udvalgte kandidater til universitetet.

 Uddannelses- og Forskningsstyrelsen ønsker at fremme ligestilling i alle dens aspekter. Derfor opfordres alle interesserede, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

 Yderligere oplysninger

Oplysninger om stillingen og praktiske forhold kan fås hos:

 

 

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 25. april 2025