Om danskfaget på universitetet
Afdelingen for Nordiske Studier ved Instituttet for Germanske Studier tilbyder undervisning i dansk og islandsk som andet nordisk sprog som en del af kandidatuddannelsen i svensk. Disse kurser er populære blandt studerende i både svensk og germansk filologi. Danskundervisningen indgår på kandidatniveau som en del af følgende uddannelser:
• Germansk filologi, hvor et ekstra germansk sprog er obligatorisk.
• Svensk filologi, hvor et yderligere nordisk sprog er obligatorisk.
De studerende modtager 10 ugentlige sprogtimer i det første år af kandidatuddannelsen og 8 timer i det sidste.
Om stillingen
Som sendelektor vil du være den eneste underviser i dansk og primært undervise i dansk sprogfærdighed samt dansk samfund, sprog og kultur. Stillingen indebærer en gennemsnitlig undervisningsforpligtelse på 12 konfrontationstimer om ugen, foruden forberedelse.
Arbejdsopgaverne omfatter også opgaveretning, deltagelse i eksaminationer samt administration knyttet til stillingen. Derudover forventes det, at sendelektoren rådgiver studerende om studiemuligheder i Danmark.
Kvalifikationer
Vi søger en kandidat, der:
• Behersker dansk på modersmålsniveau
• Har en relevant akademisk uddannelse (cand.mag., mag.art. eller cand.phil.) med specialisering i dansk/nordisk
• Har undervisningserfaring, gerne i dansk som fremmedsprog
• Har indgående kendskab til danske samfundsforhold samt dansk litteratur, film og kultur
• Er engageret i kulturformidling
• Har gode engelskkundskaber
• Har stærke samarbejdsevner
Kendskab til Polen, Østeuropa eller polsk vil være en fordel.
Løn og ansættelsesvilkår
Sendelektoren ansættes efter Jagiellonski Universitetets gældende regler og lokal overenskomst. Stillingen er tidsbegrænset til 1 år (1. oktober 2024 – 30. september 2025). Sendelektorer kan højst være ansat ved det samme universitet i 6 år ifølge Bekendtgørelsen om Lektoratsordningen.
Lønnen udbetales af universitetet og udgør p.t. 6.100 - 8.095 PLN (afhængigt af uddannelse og erfaring som universitetslærer), hvoraf 9,76% fratrækkes til pensionsbidrag.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen yder et årligt personligt tilskud på 303.736 DKK. (2024-niveau). Styrelsen dækker også rejseudgifter ved til- og fratrædelse samt rimelige flytteudgifter efter godkendt tilbud.
Tilskuddet og tilskud til rejse og flytning indberettes som B-indkomst til danske skattemyndigheder. Ansøgere opfordres til at afklare deres skatteforhold med relevante myndigheder.
Ansættelsen er betinget af en gældende aftale mellem universitetet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Ansøgning
Ansøgningsfristen er 13. september 2024.
Ansøgningen skal indeholde CV, dokumentation for uddannelse, undervisning og eventuel forskningsvirksomhed. Send ansøgningen per e-mail til Lektoratsudvalget på lektoratsordningen@ufm.dk med emnefeltet: "Sendelektor i Kraków."
Samtaler forventes afholdt onsdag d. 18. september i København eller via Zoom/Skype. Efter samtalerne indstiller Lektoratsudvalget kandidater til universitetet, som træffer den endelige beslutning.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen ønsker at fremme ligestilling i alle henseender. Alle interesserede opfordres derfor til at søge, uanset personlig baggrund.
Yderligere oplysninger
For spørgsmål vedrørende stillingen kan du kontakte:
Leder af Institut for Nordiske Studier, Magdalena Wasilewska-Chmur: e-mail: magdalena.wasilewska-chmura@uj.edu.pl
Lokaltansat lektor i dansk, Nelli Lewczyk, e-mail: nelli.lewczyk@uj.edu.pl
Om Lektoratsordningen
Lektoratsordningen under Uddannelses- og Forskningsministeriet har til formål at udbrede kendskabet til dansk i udlandet gennem støtte til danskundervisning ved udenlandske universiteter.