Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Uddannelsesstøtte Ungdomskort

Ungdomskort

Rabat på kollektiv transport til alle 16-19-årige, til elever på ungdomsuddannelser og til studerende på videregående uddannelser

Man kan få Ungdomskort, hvis man opfylder betingelserne, er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, der er godkendt til SU.

16-19 år

Alle 16-19-årige kan bestille et ungdomskort uden først at skulle godkendes. 16-19-årige kan gå direkte til bestilling i trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort.
Er man elev på en ungdomsuddannelse, der er godkendt til Ungdomskort, er det billigere at købe Ungdomskort til ungdomsuddannelser.

Elever på ungdomsuddannelse og studerende på videregående uddannelse

For at få Ungdomskort skal man opfylde betingelserne:

  • man skal gå på en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse, der er godkendt til Ungdomskort
  • uddannelsen eller undervisningsforløbet skal være tilrettelagt som heltidsundervisning
  • man skal have bopæl i Danmark, Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgzonen i Tyskland
  • den daglige rejsetid er højst 3½ time hver vej (eller have fået dispensation for reglen)
  • man må ikke modtage tilskud til transport efter andre ordninger

Pris

Prisen på et Ungdomskort afhænger af om man er 16 - 19 år, er elev på ungdomsudddannelse eller er studerende på videregående uddannelse. Man skal selv betale et grundbeløb pr. dag (egenbetaling).

Sådan søger man 

Der er to måder at søge Ungdomskort:
Hvis man på en ungdoms- eller videregående uddannelse, skal man først godkendes til et Ungdomskort. Man bliver godkendt på ungdomskort.dk ved at logge ind i godkendelsessystemet fra forsiden (trin 1). Når man er godkendt, viderestilles man til trafiksselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort (trin 2), hvor man skal bestille og betale sit Ungdomskort. 
 
Hvis man er 16-19 år og uden for uddannelse, kan man gå direkte til trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort (fra forsiden af ungdomskort.dk - trin 2), hvor man skal bestille og betale sit Ungdomskort. 

Senest opdateret 28. oktober 2021