Gå til indhold

Vibeke Røn Noer - prismodtager i 2020

Vibeke Røn Noer, forskningsleder og konstitueret forskningschef ved Forskningscenter for uddannelseskvalitet, professionspolicy og praksis, VIA University College, fortæller, hvad det har betydet for hende at modtage prisen:

Jeg opfatter undervisning som et kæmpe privilegium, der kommer med et lige så stort ansvar. For mig handler det ansvar om at skabe et trygt, tillidsfuldt og motiverende læringsrum, hvori de studerende har mulighed for at udvikle deres professionelle identitet og professionsfaglighed.

Jeg har altid bestræbt mig på at møde de studerende, hvor de er, være nærværende og fagligt velforberedt. Undervisningsprisen er en stor anerkendelse af, hvor vigtigt dette arbejde er, og jeg vil fortsat kæmpe for, at vi på de videregående uddannelser tør insistere på de bedst mulige rammer for at danne og uddanne næste generation. Det fortjener de.

Undervisningsprisen er med til at sætte fokus på, hvad god undervisning er og kan – og igangsætte dialoger om, hvilke kontekster og vilkår det kræver at levere fremragende undervisning. Det er vigtige og nødvendige dialoger i et uddannelseslandskab, hvor der i disse år er et stort pres på såvel uddannelsesinstitutionerne som de studerende.

Sammen med The Animation Workshop, VIA University College har jeg brugt midlerne fra undervisningsprisen til at udvikle en lyd- og VR produktion.

Produktionen bygger på min forskning om sygeplejestuderende og nyuddannede sygeplejersker i overgangen mellem uddannelse og job og kan bruges som et refleksionsværktøj. Målet er at skabe mulighed for dialoger om såvel tvivl, håb og ambitioner i de studerendes møde med uddannelsen og professionen.

Som samfund har vi brug for, at langt flere søger mod sygeplejerskeuddannelsen og senere en karriere i faget. Skal vi lykkes med det, skal vi turde tale med de studerende om alt det fantastiske der knytter sig til det at blive og at være sygeplejerske. Men også alt det der er svært og får en til at tvivle. Vores poetiske VR-rejse skal bidrage til præcist dette, og vi glæder os meget til, at give den liv blandt de studerende i dette efterår."

Vibeke Røn Noer med Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsministeren ved prisoverrækkelsen
Vibeke Røn Noer med Kronprinsesse Mary og daværende uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen ved prisoverrækkelsen i 2020.

/ Vibeke Røn Noer, august 2023.


Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024