Du er her: Forside Uddannelse Videregående uddannelse Puljer Pulje til udvikling af 1-årige akademiske universitetsuddannelser

Nye uddannelser på vej – 1-årige akademiske universitetsuddannelser

Topbillede
Nu kan universiteterne udvikle nye 1-årige akademiske overbygningsuddannelser.
Kontakt
Mia Wallin
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 80 27
Email: miw@ufm.dk
Franziska Wolf
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 83
Email: frw@ufm.dk

Det bliver nu muligt for universiteterne at udbyde forskningsbaserede 1-årige akademiske overbygningsuddannelser som en ny type ordinær heltidsuddannelse (60 ECTS).

Det er en del af den Aftale om mere fleksible universitetsuddannelser, som Folketingets partier indgik i december 2018.

Baggrund for initiativet er at give de studerende en hurtigere vej til arbejdsmarkedet end den traditionelle 2-årige kandidatuddannelse. Uddannelserne henvender sig både til studerende, som ønsker at påbegynde en 1-årig akademisk overbygningsuddannelse i direkte forlængelse af bacheloruddannelsen, og bachelordimittender som har erfaringer fra arbejdsmarkedet.

Mulighed for at søge om opstartstilskud

Uddannelsesinstitutionerne vil kunne søge om opstartstilskud for op til 25 1-årige akademiske overbygningsuddannelser. Midlerne udmøntes derfor i en opstartspulje, med to ansøgningsrunder i hhv. 2019 og 2020. Første ansøgningsfrist var den 25. september. Anden ansøgningsrunde er i efteråret 2020. Der er endnu ikke fastsat en dato for ansøgningsfristen, men vi forventer at offentliggøre et opslag efter sommerferien.

Uddannelserne forventes tidligst udbudt fra foråret 2021.

Senest opdateret 15. april 2020