Gå til indhold

Studerende skal eksperimentere sig til at blive iværksættere

11. september 2014
Skylab er Danmarks Tekniske Universitet, DTU’s nye samlingspunkt for innovation og entreprenørskab. I Skylab kan studerende eksperimentere, teste og udvikle deres ideer. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen af Skylab.

Vi skal leve af gode ideer i fremtiden. Derfor skal studerende med en god ide have mulighed for at teste og videreudvikle den og få sparring til projekter, så de kan blive dygtige iværksættere.

Skylab skal være et samlingspunkt for innovation og entreprenørskab på DTU, som tiltrækker og støtter innovative studerende. De studerende får adgang til værksteder, laboratorier, 3D-printere, kontorfaciliteter, mødelokaler og meget mere.

Samtidig skal Skylab skabe samarbejde mellem DTU-studerende, erhvervslivet og andre aktører.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen deltog i den officielle indvielse af Skylab den 11. september. Her fastslog hun, hvor vigtigt innovation i uddannelserne er.

- Vi har brug for iværksættere, som kan omdanne deres gode ideer til konkrete produkter og virksomheder. Det kræver, at vi har fokus på innovation i uddannelserne. Innovation skal være en naturlig del af de studerendes tankegang, så mange flere får lyst og mod på at blive iværksættere. I Skylab kan de udvikle og lege med deres ideer, siger Sofie Carsten Nielsen. 

Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen af Skylab, som skal være et samlingspunkt for innovation og entrepreørskab på DTU.
Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen af Skylab, som skal være et samlingspunkt for innovation og entrepreørskab på DTU.

I marts 2013 blev et pilotprojekt for Skylab oprettet i midlertidige lokaler på DTU. På baggrund af de positive erfaringer, som pilotprojektet har givet, etablerer DTU nu et permanent Skylab, som udvider de eksisterende faciliteter.

Handlinger tilknyttet webside