Gå til indhold

Hjælp danske virksomheder med at blive mere konkurrencedygtige

07. april 2015
De ni Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS-institutter) i Danmark udvikler og formidler avanceret teknologisk viden, som danske virksomheder har brug for. Styrelsen for Forskning og Innovation lancerer ny hjemmeside, hvor du kan fortælle, hvilken viden, du synes, der skal satses på.

Når en virksomhed skal udvikle nye og bedre produkter, har den ofte brug for specialistviden og adgang til avanceret udstyr. I nogle tilfælde kan det være avanceret viden, som endnu ikke er udviklet og tilgængeligt på markedet.

De almennyttige danske GTS-institutter udvikler og formidler avanceret teknologiske viden til virksomhederne. Det kan for eksempel være viden om avanceret produktion med nye produktionsmaterialer, hvordan man integrerer informationsteknologi i traditionelle produkter, eller hvordan man smartest bekæmper bakterier i fødevareproduktionen.

Inden udgangen af 2015 skal Styrelsen for Forskning og Innovation indgå kontrakter for knap én milliard kroner med de danske GTS-institutter. I den forbindelse kan du nu komme med forslag til, hvilken viden, du mener, vil gavne danske virksomheder allermest.

Alle kan byde ind

For at få de bedste idéer udviklet har Styrelsen for Forskning og Innovation åbnet hjemmesiden

hvor GTS-institutternes har lagt deres forslag til, hvad der skal udvikles i de kommende år. Her kan virksomheder, erhvervsorganisationer, erhvervsfremmeaktører, forskere, offentlige myndigheder og private komme med kommentarer og forslag til, hvordan forslagene bliver endnu bedre.

- Danske virksomheder skal kunne konkurrere på det internationale marked. Det kræver, at den nyeste viden kommer ud i vores virksomheder og bliver brugt til at skabe nye produkter eller nye arbejdsgange. Jeg håber, at mange vil give deres bud på, hvilken ny viden virksomhederne har brug for, så vi kan skabe en åben debat og sikre, at vi prioriterer de rigtige projekter, siger Sofie Carsten Nielsen.

Hjemmesiden bedreinnovation.dk er allerede åben for debat. Debatten fortsætter frem til den 14. maj.

Dansk erhvervsliv skal have gavn af nye teknologier

Resultatkontraktmidlerne skal sikre opbyggelsen af nye teknologiske kompetencer og serviceydelser til gavn for dansk erhvervsliv og i særdeleshed de små og mellemstore virksomheder. 

Styrelsen for Forskning og Innovation lægger stor vægt på, at de fremtidige brugere af GTS-ydelserne er med til at sikre, at de ydelser der bliver udviklet, er de rette ydelser i forhold til at gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige. Derfor vil styrelsen i sin prioritering af resultatkontraktmidlerne lægge vægt på de synspunkter og den feedback, som gives via hjemmesiden. 

Følg med på Twitter på #bedreinnovation

Kontakt

Kåre Nordahl Larsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 30
Email: knj@ufm.dk
Jan Kristiansen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 29
Email: jki@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside