Gå til indhold

Ministeren indviede nye samarbejder mellem Danmark og USA

05. april 2016
Uddannelses- og forskningsministeren er netop vendt hjem fra et besøg i USA. Under besøget blev to nye forsknings- og virksomhedssamarbejder mellem danske og amerikanske virksomheder og organisationer indviet. Danmark og Californien kan lære en masse af hinanden, siger ministeren.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs besøgte Californien den 3.-4. april. Under besøget indviede hun blandt andet et nyt laboratorium på Stanford University.

Villum

Laboratoriet er en ’filial’ af et nyt stort forskningscenter på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, hvoraf en del af forskningsaktiviteterne skal foregå på Stanford University, Københavns Universitet og Syddansk Universitet. Forskningscenteret er støttet af en bevilling fra Villum Fonden på 150 mio. kr.

Ulla Tørnæs ser frem til det dansk-amerikanske forskningssamarbejde:

- Det er afgørende, at vi kan samarbejde om forskning både på tværs af landegrænser og mellem det offentlige og det private. Set i lyset af Danmarks styrker inden for vedvarende energi og Californiens styrker inden for energilagring håber jeg, at det nye samarbejde mellem Stanford University og de danske universiteter vil medføre nye bæredygtige løsninger, som kommer os alle sammen til gode.

Danske virksomheder skal løse vandproblemer i Californien

På sit besøg i Californien indviede ministeren også et nyt samarbejde over Atlanten, nemlig Water Technology Alliance (WTA) California. Gennem samarbejdet skal danske og amerikanske virksomheder og organisationer dele viden og udvikle nye vandteknologiske løsninger, som skal medvirke til at løse de vandproblemer, som klimaforandringerne skaber i blandt andet Californien.

- Det er glædeligt, at danske vandteknologivirksomheder hjælper et tørkeramt Californien. Samarbejdet er et godt eksempel på, at dansk forskning kommer ud og arbejder. Danmark og Californien kan lære meget af hinanden, og samtidig får vi skabt danske arbejdspladser.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs sammen med Lars Gert Lose, Danmarks ambassadør i Washington (tv) og Mads Lebech, formand for Industriens Fond (th).
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs sammen med Lars Gert Lose, Danmarks ambassadør i Washington (tv) og Mads Lebech, formand for Industriens Fond (th).

Med i samarbejdet er en lang række danske virksomheder samt den offentligt ejede vandforsyningsvirksomhed Aarhus Vand. Projektet har fået støtte fra Industriens Fond og hjælp fra Eksportrådet i Chicago.

Jørgen Vig Knudstorp modtog dansk-amerikansk pris

Under besøget overrakte uddannelses- og forskningsministeren også den nyetablerede pris Danish-American Frontier Award. Vinderen af prisen var LEGO Gruppens CEO, Jørgen Vig Knudstorp.

- Jeg ønsker Jørgen Vig Knudstorp et stort tillykke med den flotte pris. Han er et forbillede for mange og den eneste direktør, jeg kender, som kan danse, synge og præsentere et årsregnskab på én gang, sagde ministeren i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Jørgen Vig Knudstorp fik prisen på baggrund af sit lederskab og LEGO Gruppens evne til at inspirere børn til at lære og udfordre deres nysgerrighed gennem leg.

Lars Gert Lose, Danmarks ambassadør i Washington (tv), Jørgen Vig Knudstorp, CEO, LEGO Gruppen og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs til overrækkelsen af Danish American Frontier Award.
Lars Gert Lose, Danmarks ambassadør i Washington (tv), Jørgen Vig Knudstorp, CEO, LEGO Gruppen og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs til overrækkelsen af Danish American Frontier Award.

 

Handlinger tilknyttet webside