Du er her: Forside Aktuelt Arrangementer 2017 Original forskning og future biotechnology

Original forskning og future biotechnology

Ingeniøren har udråbt forsker Claus Felby til årets forskningsresultat 2016. På dette gå-hjem-møde under Forskningens Døgn er der lagt op til et kig ind i forskerhjernens idébatteri og Det Frie Forskningsråds kriterier for den originale forskningsidé.

Tid og sted

24. april 2017 fra kl. 17:00 til 18:00
Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Bredgade 40, 1260 København K, kantinen

Nu får du indsigt i, hvordan banebrydende forskningsidéer spiller ind til bl.a. biotekindustrien.

Professor Claus Felby bidrog i 2016 til at sætte nye standarder for biotekindustrien ved at udnytte solens stråler, planternes grønne klorofyl og et bestemt enzym til at nedbryde plantebiomasse til værdiprodukter som kemiske stoffer og biobrændsel. Opdagelsen har potentiale til at revolutionere den industrielle produktion og øge produktionshastigheden.

Felbys originale idé baner vejen for nyt vækstpotentiale for bl.a. Novozymes, der nu skal forsøge at skalere forskningsresultatet til industrielle forhold.

Claus Felby interviewes af videnskabsredaktør Jens Ramskov, Ingeniøren.

Det Frie Forskningsråds bestyrelsesformand, Peter Munk Christiansen, lukker indledningsvist op for de kriterier, rådet stiller til den nye forskning, der søger om at få del i forskningsmillionerne.

Mød op til en samtale om originalitet i forskningen, og hvordan originale idéer opstår og kan forfølges.

Arrangementet er gratis, en del af Forskningens Døgn og afholdes i et samarbejde mellem IDA Bioscience, Ingeniøren, Københavns Universitet og Det Frie Forskningsråd. 

Der serveres snacks og vin fra kl. 16.30 samt fra kl. 18.00-18.30.

    Senest opdateret 10. april 2017