Gå til indhold

EliteForsk-prisuddelingen 2020

Torsdag den 27. februar 2020 afslører Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvem der modtager årets EliteForsk-priser. Det sker ved EliteForsk-prisuddelingen, som afholdes i Operaen i København.
  • Tid og sted
  • Hvornår 27. februar 2020 fra 13:00 til 17:00
  • Hvor Operaens foyer, København

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary overrækker den 27. februar EliteForsk-priser til fem fremragende forskere i international særklasse under 45 år. Priserne er og er på 1,2 millioner kroner. 200.000 kr. gives som en personlig hæderspris og 1.000.000 kr. går til forskningsaktiviteter.

Ved prisuddelingen offentliggør ministeriet også navnene på de tyve talentfulde ph.d.-studerende, der dette år modtager et EliteForsk-rejsestipendium på 200.000 kroner. Pengene kan bruges på længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

Indslag med EliteForsk-prismodtagerne 2019, uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og vært Peter Lund Madsen

Forskningens rolle i den grønne omstilling

Årets hovedtaler er Katrine Krogh Andersen, der er nytiltrådt dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Her står hun i spidsen for et videnskabeligt miljø, der spiller en central rolle i forståelsen og løsningen af store samfundsmæssige udfordringer i en verden med markante forandringer og øget pres på klima og naturressourcer. Katrine Krogh Andersen vil komme med sine perspektiver på forskningens rolle i den grønne omstilling og samspillet med de politiske målsætninger.

Årets prismodtagere vil også være arrangementets faglige omdrejningspunkt. I samtale med dagens vært, Peter Lund Madsen, vil de fem prismodtagere bl.a. fortælle om deres største forskningsgennembrud.

De musikalske indslag leveres af sangerinde Coco O. og sanger Goss under musikalsk ledelse af Gustaf Ljunggren.

Ved prisuddelingen deltager uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, prismodtagere og personligt inviterede forskere og repræsentanter for den danske forskningsverden.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 11. december 2023