Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2013 På udveksling i Danmark

På udveksling i Danmark

Hvert år tager mange danske studerende til udlandet for at studere i en periode som led i deres uddannelse, og mange udenlandske studerende kommer til Danmark for at gøre det samme.
Kontakt
Kristina Mie Hansen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 79 79
Email: kmh@ufm.dk

14. maj 2013

Et studieophold giver blandt andet erfaring med at studere i andre miljøer, forståelse for andre kulturer, et internationalt netværk og bedre sprogkundskaber. Et ophold i udlandet kan således styrke den studerendes faglige såvel som personlige profil.

Kate Curran og Cosmin Cioroiu er internationale studerende i Danmark. Kate Curran kommer fra New York, men læser en del af sin uddannelse i klassisk musik og sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Udvekslingsopholdet i Danmark har især givet Kate Curran en forståelse for, hvor stor forskel der er på klassisk musik i USA og i Europa.

Cosmin Cioroiu kommer fra Rumænien. Han har taget sin toårige masteruddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Cosmin Cioroiu valgte at tage et udlandsophold for at udvide sin horisont inden for design. Studieopholdet i Danmark har blandt andet ændret Cosmin Cioroius tilgang til studiet og gjort ham mere åben over for de forskellige områder inden for design.

Danske studerende i udlandet og internationale studerende i Danmark

  • I 2011 tog 11.863 danske studerende til udlandet for at studere. Heraf var 7.844 studerende på udvekslingsophold, som et led i deres danske uddannelse. 4.019 danske studerende var i udlandet for at læse en hel uddannelse 
  • I 2011 var der 28.866 internationale studerende i Danmark. Heraf var 8.741 af de internationale studerende i Danmark på udvekslingsophold, og 20.125 af de internationale studerende var i Danmark for at læse en hel uddannelse.
Senest opdateret 20. juni 2013