Gå til indhold

Nye strategiske rammekontrakter for de videregående uddannelsesinstitutioner er på plads

04. januar 2022
21 af de 34 videregående uddannelsesinstitutioner har indgået strategiske rammekontrakter med uddannelses- og forskningsministeren. Kontrakterne for de resterende institutioner underskrives i første kvartal 2022.

De strategiske rammekontrakter sætter en strategisk retning for de videregående uddannelsesinstitutioners arbejde med deres kerneopgaver for de kommende fire år.

Institutionerne har i kontrakterne sat mål for uddannelse, forskning og vidensamarbejde. Mål, der skal sætte retning for udviklingen og prioriteringen på den enkelte institution og derigennem synliggøre, hvordan institutionerne bidrager til at opfylde vigtige samfundsmæssige mål.

Kontrakterne adresserer regeringens politiske ambitioner, der var mandatet for forhandlingerne:

  • Grøn omstilling
  • Læring og trivsel
  • Styrket ind i fremtiden
  • Uddannelser og viden i hele landet

Målene i kontrakterne afspejler på forskellig vis institutionernes arbejde med at understøtte forsyning af dimittender med relevante kompetencer til arbejdsmarkedet, uddannelse af høj kvalitet, samfundsrelevant forskning og udvikling af høj kvalitet samt øget vidensamarbejde med det omgivende samfund.

Kontrakterne er udarbejdet i dialog mellem den enkelte uddannelsesinstitution og Uddannelses- og Forskningsministeriet og tager afsæt i den enkelte institutions strategi, udfordringer og styrkepositioner.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vil løbende i kontraktperioden være i dialog med institutionerne om udviklingen i de fastsatte mål.

Kontakt

Julie Gadegaard Christiansen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 53
Email: jgc@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside