Gå til indhold

Ugens tal: Flest udlandsstipendier fra Aarhus Universitet

12. marts 2009
Opgørelser afslører store forskelle i brugen af udlandsstipendierne på de danske universiteter. Videnskabsministeren opfordrer universiteter og studenterorganisationer til at sætte særlig fokus på de gode erfaringer.

Sidste år fik 141 studerende fra Aarhus Universitet tildelt et udlandsstipendium, mens antallet på hhv. Roskilde Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og IT-Universitetet var under 30 studerende.

Der er med andre ord markant forskel på, hvor mange studerende fra de enkelte universiteter der sendes til udlandet via den nye udlandsstipendieordning.

– Det er bemærkelsesværdigt, at der er så store forskelle i brugen af udlandsstipendieordningen på de enkelte universiteter. Vi har ønsket at give de studerende langt større frihed i deres valg af uddannelsessted. Hele verden er åben for danske studerende. Derfor vil jeg opfordre til, at både universiteter og studerende nu ser nærmere på de gode erfaringer, der allerede er gjort på området, siger videnskabsminister Helge Sander. 

Udlandsstipendieordningen trådte i kraft sidste sommer og giver de studerende mulighed for helt eller delvist at få dækket undervisningsafgiften for en videregående uddannelse i udlandet. I alt har 467 studerende i perioden 1. juli 2008 – 1. januar 2009 fået tildelt et udlandsstipendium.

– Det er en udmærket start, når flere end 450 studerende har fået et udlandsstipendium i ordningens første seks måneder. Men det er klart, at vi skal op på et endnu højere niveau, hvis vi for alvor skal sikre, at danske studerende tilegner sig de afgørende internationale kompetencer, siger videnskabsminister Helge Sander.

I "Ugens tal" sætter Videnskabsministeriet fokus på tal og tendenser, der er centrale for udviklingen af Danmark som vidensamfund. Første serie vedrører de danske universiteter.

For yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander kontakt kommunikationschef Niels Hovmand, tlf.: 4082 8958, nho@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside