Gå til indhold

Ugens tal: Københavns Universitet har halveret frafaldet

01. juli 2009
Antallet af studerende, som afbryder en universitetsuddannelse, falder. I løbet af fem år har Københavns Universitet halveret frafaldet.

I 2004 afbrød næsten 11.000 danske studerende en universitetsuddannelse. I den nyeste opgørelse fra 2007 er det tal faldet til 8.719 studerende. Det svarer til, at otte procent af de 114.000 studerende på universiteterne afbrød deres uddannelse.

Det mest markante fald er sket på landets største universitet. Københavns Universitet har på fem år mere end halveret antallet af frafaldne studerende.

– Det er regeringens målsætning, at halvdelen af en ungdomsårgang tager en videregående uddannelse. For at nå dette mål skal vi have minimeret antallet af studerende, som falder fra. Derfor er det glædeligt at se, at udviklingen går den rigtige vej, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Vi skal blive endnu bedre til at tiltrække og fastholde de unge på universiteterne. Fra regeringens side har vi allerede lavet en række tiltag, som jeg håber, vi vil kunne se effekterne af de kommende år. Men jeg er også sikker på, at universiteterne indbyrdes kan lære rigtig meget af hinanden, siger Helge Sander.

Som en del af globaliseringsaftalen blev der i 2006 sat penge af til øget studievejledning og hurtigere reeksamen. Derudover er de specifikke adgangskrav til universitetsuddannelserne blevet skærpet fra sommeren 2008.

Fra 2004 har Handelshøjskolen i København og Roskilde Universitet oplevet, at flere studerende dropper ud. Modsat har Aalborg, Aarhus, Syddansk, Danmark Tekniske og endelig Københavns Universitet reduceret antallet.


For yderligere oplysninger kan pressemedarbejder Charlotte Holst kontaktes på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside