Regeringen fastholder målsætningerne for uddannelse, forskning og udvikling. Det betyder, at forskning fortsat vil udgøre 1 procent af Danmarks BNP, og at der er afsat penge til det øgede optag på de videregående uddannelser.
Pressemeddelelser 2011
En ny arbejdsgruppe skal kortlægge, om der findes alternativer til det nuværende taxametersystem. Den nye gruppe skal blandt andet se på, om taxametersystemet kan indrettes, så det i højere grad medvirker til at understøtte regeringens vækstdagsorden og samtidig bevarer et ubureaukratisk system.
33 yngre topklasseforskere får mulighed for at lede deres egen forskergruppe med en bevilling fra Det Frie Forskningsråd. Bevillingerne gives som en del af rådets prestigefyldte forskerkarriereprogram Sapere Aude ('Vov at vide').
Videnskabsministeriet og Fødevareministeriet har udarbejdet en plan for fødevareforskning, -udvikling og -demonstration, der skal udvikle fødevareområdet.
Videnskabsministerens Aftagerråd skal bidrage til et bedre match mellem de studerendes kompetencer og erhvervslivets behov.
Ansøgere til landets universiteter skal allerede fra næste år søge digitalt. De unge har kompetencerne, så det er oplagt, at universiteterne går forrest på digitaliseringsfronten, mener videnskabsministeren.
Der er alt for lidt fokus på den enkelte dygtige studerende, mener videnskabsministeren. Derfor vil videnskabsministeren bede universiteterne om at udarbejde en strategi for talentarbejdet, så den enkelte studerende kan udleve sit fulde potentiale.
Alle universiteter har i år et historisk højt optag. Det sikres ikke mindst gennem store stigninger i antallet af optagne på de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser. Blandt universiteterne er det især Aalborg og Syddansk Universitet, der opnår stor fremgang.
Højtuddannede udgør en stadigt stigende del af dem, der får deres uddannelser vurderet hos Styrelsen for International Uddannelse. Det viser videnskabsministerens årlige beretning om vurdering og anerkendelse af udenlandske uddannelser, som netop er oversendt til Folketinget.
Danske forskningsinstitutioner har vendt udviklingen. I 2010 var der markante stigninger på indtjening og antal af licens-, salgs- og optionsaftaler og spinout-virksomheder.
Søgningstallene til universiteterne tegner igen i år et positivt billede. I alt har 34.741 personer søgt ind på en universitetsuddannelse. Det er syv procent flere end i 2010, som er det hidtidige rekordår. Dermed er søgningen til universiteterne steget med knap en tredjedel siden 2006.
I år har over 37.000 indsendt digitale ansøgninger til landets videregående uddannelser. Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år, hvor tallet var 14.181. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen glæder sig over, at unge i så stor grad har taget digital selvbetjening til sig.
Danske studerende har den længste sabbat, får mest offentlig forsørgelse og er blandt de mest mobile. Det er nogle af konklusionerne på en ny stor europæisk undersøgelse – Eurostudent – der sammenligner studerendes levevilkår. Rapporten offentliggøres på en konference i København i dag.
Videnskabsministeriet har for første gang fordelt den såkaldte matchfond. Syddansk Universitet belønnes i særlig grad, fordi universitetet i 2010 har været bedst til at tiltrække private forskningsmidler i forhold til dets størrelse.
Videnskabsministeren meddeler i dag, at hjerneforsker Milena Penkowa fratages EliteForsk-prisen.
Små og mellemstore virksomheder har vanskeligt ved at få adgang til forskningsartikler, patenter, tekniske rapporter og markedsinformation. Det viser en ny undersøgelse. Lettere og billigere adgang vil skabe både innovation og vækst i samfundet.
Den verdenskendte biologiprofessor får prisen for at formidle sine banebrydende DNA-opdagelser på en spændende og engagerende måde.
Danmark når et år før tid Barcelona-målsætningen om, at Danmark skal investere mindst 3 procent af bruttonationalproduktet i forskning og udvikling.
15.000 unge har per 15. marts søgt ind på en universitetsuddannelse i Danmark. Det er seks procent flere end sidste år. Blandt ansøgerne er markant færre unge fra udlandet. Det er primært svenskere og nordmænd, der ikke søger i år.
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen skyder den 28. april Forskningens Døgn 2011 i gang på Københavns Rådhus. Her vil formidlingsevnerne være i centrum, når bl.a. otte ph.d.-studerende fra hele landet deltager i forskerdysten "Stjerner med hjerner".
Fremover er det kun fag, der udelukkende udbydes ét sted i landet, der kan modtage ekstra støtte. Det er resultatet af ny småfagsordning. Det betyder en fordobling af støtten til de enkelte fag, men samtidig en reduktion i antallet af fag på listen.
Unge skal have lettere ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet. Derfor afsætter regeringen nu yderligere 168 mio. kr. til indsatsen mod ungdomsarbejdsløshed. Det sker i et fælles udspil fra Beskæftigelsesministeriet, Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriet.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen udstationerer nu en videnattaché i São Paulo, der skal bistå danske forskere og virksomheder med netværk og adgang til de bedste forsknings- og innovationsmiljøer i Brasilien.
Videnskabsministeren sætter nu strøm til de skriftlige prøver. Et pilotprojekt på Aarhus Universitet er udviklet med særligt fokus på at modstå snyd og giver samtidig studerende mulighed for at bruge deres egen computer. Det giver fordele for de studerende og for universiteterne.
Den europæiske organisation Euroscience har i dag offentliggjort, at Danmark har vundet værtskabet for Euroscience Open Forum (ESOF) i 2014.
Danske universiteter tiltrækker flere og flere udenlandske hjerner, viser ny rapport. Videnskabsministeren hilser de internationale forskningskræfter velkommen.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har modtaget Københavns Universitets redegørelse om forskeren Milena Penkowas ansættelse. Ministeren vil på baggrund af redegørelsen lave sin vurdering af sagen.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har følgende umiddelbare kommentarer til redegørelsen om hjerneforskeren Milena Penkowa ...
Danmarks første større undervisningsbyggeri i lavenergiklasse 2015 kommer til at ligge i Kolding. Det står fast, efter at Folketingets Finansudvalg har godkendt byggeriet. Den nye bygning vil bruge 40 procent mindre energi end traditionelle huse og ventes klar i 2013.
Videnskabsministeriet har nu modtaget Københavns Universitets redegørelse om den videre håndtering af den såkaldte Penkowa-sag. I kvittering for modtagelsen af redegørelsen har ministeriet desuden bedt om svar på centrale spørgsmål samt bestyrelsens stillingtagen til sagen.
Handlinger tilknyttet webside