Gå til indhold

Forstudier og undersøgelser af geologiske forhold ned til 500 meters dybde

I 2018 besluttede Folketinget, at Danmark skal tage en slutdepotløsning i brug senest i 2073. Først skridt er at foretage undersøgelser af de geologiske forhold i ned til 500 meters dybde. Her kan du læse om arbejdet med undersøgelserne.

I Folketingets beslutning den 15. maj 2018 om en langsigtet løsning for Danmarks radioaktive affald indgår, at der skal foretages nye geologiske undersøgelser af Danmarks undergrund i ned til ca. 500 meters dybde for at få belyst mulighederne for at anlægge et slutdepot. Resultatet af de nye undersøgelser skal kombineres med et slutdepotprojekt, som Dansk Dekommissionering udvikler.

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) foretager de geologiske undersøgelser, som forventes at vare ca. tre år efter igangsættelsen. Forinden skal der laves forstudier på eksisterende data for at få karakteriseret Danmarks undergrund i 500 meters dybde i forhold til overordnede geologiske kriterier. GEUS forventer at aflevere ni rapporter om forstudierne i begyndelsen af 2022. Uddannelses- og Forskningsministeriet vil derefter gennemføre en dialogproces med kommuner og lokalsamfund med henblik på at lave partnerskaber med om samarbejde om de geologiske undersøgelser.

 

Kontakt

Kristoffer Brix Bertelsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 76
Email: kbbs@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024