EliteForsk-konferencen 2016

Torsdag den 25. februar 2016 blev den årlige EliteForsk-konference afholdt i Glyptotekets flotte festsal. Fem af Danmarks fremmeste forskere modtog hver en EliteForsk-pris på 1,2 millioner kroner.
Kontakt
Lisbeth Rosenørn
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 12
Email: lro@ufm.dk

Det var tiende gang, priserne blev uddelt. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen, der stod for overrækkelsen af priserne sammen med Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, sagde blandt andet i sin tale, at det koster både flid og slid at være topforsker. Og at de færreste tænker over, hvor mange tusind timer der er gået forud for den fortjente hyldest:

- Jeres største bedrifter er ikke de resultater, der gør jer til årets pris- og bevillingsmodtagere. Det er alt det, der er gået forud. Alt det, vi ikke umiddelbart kan se på jeres ansigter, når I sidder her i dag. Det er i det arbejdsomme rum, at eliteforskeren fødes. I skæret fra skrivebordslampen eller computerskærmen, når alle andre er gået hjem fra instituttet. Når børnene sover. Når kæresten for længst er gået i seng eller vennerne taget til fest. Det er dér, hvor andre giver op, men hvor I bliver ved. Bliver siddende, bøjet over bøgerne, petriskålen eller mikroskopet, sagde tidligere uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen.

EliteForsk-prismodtagere med Kronprinsessen og Ministeren

Hendes  Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary og og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen sammen med EliteForskerne Mette Ramsgaard Thomsen, Peter Lodahl, Petar Popovski, David Dreyer Lassen, Liv Hornekær

Ved arrangementet på Glyptoteket blev der også delt 20 EliteForsk-rejsestipendier på 200.000 kroner til særligt talentfulde ph.d.-studerende, der dermed får mulighed for at rejse ud i verden og dygtiggøre sig ved nogle af verdens bedste forskningsmiljøer. Der blev endvidere uddelt lykønskende håndtryk, diplomer og blomster til topforskere, der sidste år modtog prestigefyldte forskningsbevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd og Det Frie Forskningsråd. 

Årets EliteForsk-rejsestipendiemodtagere

Årets EliteForsk-rejsestipendiemodtagere

Senest opdateret 15. august 2019