Du er her: Forside Forskning og innovation Forskningsformidling EliteForsk EliteForskerne er gæster i Hjernekassen på P1

EliteForskerne er gæster i Hjernekassen på P1

Lyt med, når EliteForsk-prismodtagerne 2019 er gæster hos Peter Lund Madsen i Hjernekassen på P1.

Peter Lund Madsen interviewer EliteForskerne til EliteForsk-prisuddelingen 2019
Peter Lund Madsen interviewer EliteForskerne til EliteForsk-prisuddelingen 2019

Kvantemekanik og materiale-design

Mød blandt andre Kristian Sommer Thygesen, professor på DTU, til en samtale om kvantemekanik og materialedesign: Hvordan forudsiger man et nyt materiales egenskaber? Hvilke muligheder er der i nye, ultratynde materialer? Og hvad er muligheder og udfordringer i BigData?

Hvaler

Lyt med, når Peter Teglberg Madsen, professor på Aarhus Universitet, fortæller om sin forskning i hvalernes forunderlige verden: Hvad kendetegner hvalerne, og hvordan har de udviklet sig? Hvor klog kan en hval egentlig blive, og hvordan kommunikerer hvaler med hinanden?

Moderne diplomati

Hør Rebecca Adler-Nissen, professor på Københavns Universitet, fortælle om sin forskning i moderne diplomati: Hvad er udfordringerne i diplomatiet i dag? Hvilket forhold er der mellem fortrolige internationale forhandlinger, offentligheden og de sociale medier? 

Forskning i diabetes

Niels Jessen, professor og overlæge på Aarhus Universitet, giver et indblik i sin diabetes-forskning: Hvad er forskellen på type 1- og type 2-diabetes? Hvorfor får flere og flere type 2-diabetes? Hvad er specielt for diabetes-forskning?

Senest opdateret 14. oktober 2019